Netflixovo proljetno čišćenje: Brišu se pretplatnici koji ništa ne gledaju

Korisnici koji dugo nisu aktivni na Netflixu dobit će poruku i morati odlučiti - žele li ostati ili otići?

Martina Čizmić | 28.05.2020. / 09:01

Netflix (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Netflix je krenuo u svojevrsno proljetno čišćenje svojih baza korisnika. Tako će svi korisnici koji imaju Netflixovu pretplatu, ali ne koriste taj servis za gledanje filmova i serija na internetu, dobiti poruku o tome žele li i dalje biti Netflixovi pretplatnici.

Tražit ćemo od svih koji nisu gledali ništa na Netflixu u posljednjih godinu dana da potvrde žele li zadržati svoju pretplatu, istaknuli su iz Netflixa.

Poruke će se pojaviti u aplikaciji, ali i elektronskom sandučiću u sljedećih nekoliko tjedana. Ako korisnici ignoriraju poruku, Netflix će otkazati njihovu pretplatu. No ako potvrde svoj ostanak, pretplata će i dalje biti aktivna, čak i ako ne gledaju ništa.

Neaktivni računi iznose manje od pola posto ukupnog broja korisnika, odnosno nekoliko stotina tisuća korisnika diljem svijeta, što je gotovo zanemarivo za Netflix. No kako je u posljednjih nekoliko mjeseci, zbog pandemije koronavirusa diljem svijeta i činjenice da su ljudi bili prisiljeni ostati u svojim kućama, Netflix zabilježio ogroman rast broja korisnika, logično je da želi provjeriti jesu li neaktivni korisnici uopće zainteresirani za nastavak korištenja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti