Poznato je sve više detalja oko još jedne masovne pucnjave koje, nažalost, nisu rijetkost u SAD-u, a otkriven je i identitet ubojice – riječ je o 24-godišnjem Davidu Katzu, gameru koji je sudjelovao na Madden NFL turniru. Katz, u gamerskom svijetu poznat i kao Bread, bio je redoviti sudionik turnira u Maddenu, a na jednom turniru čak je predstavljao ekipu Buffalo Billsa te je njegova slika još na službenom profilu na Twitteru ove ekipe.

Kako prenose američki mediji, nakon što je Katz izgubio utakmicu (spominje se i diskvalifikacija), izvadio je pištolj i počeo pucati po igračima, nakon čega je nastao kaos. Nakon što je ubio dvije osobe te više njih ranio (ukupno je ozlijeđeno jedanaest osoba, no neki nisu upucani, već su ozlijeđeni prilikom bijega s mjesta tragedije), presudio je i sebi – dakle, neke ranije glasine kako ga je ubila policija i kako je imao pomagače nisu se pokazale istinitima.

Ne pokazuje emocije i nije došao stvarati prijateljstva

Nije poznato kako je Katz nabavio pištolj, a u svjetlu jučerašnjih događaja zanimljivo je pročitati komentare s kojim su ga ranije opisivali komentatori esport utakmica. Jedan komentator tako je za Katza rekao kako ne pokazuje previše emocija tijekom igranja, drži se za sebe te na turnire ne dolazi stvarati prijateljstva. "Ne možete ga nagovoriti da se otvori oko ičega", komentirali su njegovu zatvorenost na turnirima tijekom prijenosa jedne utakmice.

Ova je tragedija još jednom šokirala Ameriku, ali i cijelu esport zajednicu – na Twitteru možemo pročitati brojne poruke poznatih gamera i osoba iz javnog života koje su izrazile sućut obiteljima poginulih, a mnogi smatraju kako nakon ovoga turniri u esportu više neće biti isti te se moraju uvesti strože sigurnosne mjere kako se ovakve situacije više nikada ne bi ponovile.

Gameri se opraštaju od prijatelja

Osim Electronic Artsa, putem Twittera oglasio se jedan od najpoznatijih gamera danas Ninja, izraze sućuti uputili su putem službenog profila na Twitteru Overwatch Leaguea, a čak su i neki gameri koji su sudjelovali na turniru i ozlijeđeni su putem Twittera opisali svoje grozno iskustvo i komentare koje su proživjeli te se opraštaju s ubijenim kolegama.

Također, kako to uvijek biva u SAD-u, ponovno su se povele rasprave oko strožih zakona o naoružanju, no vjerojatno je kako i ovog puta neće biti ništa od sve većih zahtjeva za promjenama zakona koji bi spriječili ili bar otežali kupovinu i posjedovanje oružja.

Izvor: Ars Tehnica
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju