Nitko ne plače za Elonom: Dok je Musk okupiran Twitterom, u SpaceX-u se lakše diše

Musk je još ranije poručio kako njegov angažman u Tesli i SpaceX-u više nije toliko potreban.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.01.2023. / 13:58

Polijetanje SpaceX-ove rakete (Foto: Afp)

Jedan od razloga potonuća Tesline dionice, kao i zabrinutosti dioničara tvrtke za trenutačno stanje, jest Muskova okupiranost Twitterom. Musk je uložio puno novca i vremena u Twitter, koji želi u potpunosti promijeniti i orijentirati se prema pretplatničkom modelu, što znači da manje vremena može posvetiti svakodnevnim operacijama u Tesli. Također, ne treba zaboraviti ni njegovu ulogu u svemirskom startupu SpaceX.

Polijetanje SpaceX-ove rakete Nova velika investicija: Evo koliko sada vrijedi SpaceX

No dok ekipa u Tesli nije oduševljena Muskovim angažmanom u Twitteru, u SpaceX-u je raspoloženje potpuno suprotno. Naime, što je manji Muskov fokus na SpaceX, to je radno okruženje u toj kompaniji puno mirnije i bolje za rad. Tako tvrde neki bivši i sadašnji zaposlenici kompanije koji su razgovarali s novinarima, a koji, naravno, žele ostati anonimni.

Situaciju od listopada, otkako se Musk posvetio Twitteru, nazivaju prividom smirenosti. Kada je Musk više angažiran u SpaceX-u, to za zaposlenike znači samo jedno - više posla za sve. Na Business Insideru tako navode primjer kada je Elon Musk od zaposlenika zatražio uvođenje nekih promjena poput redizajna hardvera samo iz estetskih razloga, što je posao koji može trajati tjednima.

Zbog Muskove angažiranosti u Twitteru zabrinuo se čak i administrator NASA-e Bill Nelson, no šefica SpaceX-a Gwynne Shotwell uvjerila ga je kako nema razloga za brigu te da će se posao u kompaniji nastaviti uobičajenim tijekom. To je prošli mjesec komentirao i sam Musk, naravno, na Twitteru. Svima koji su se brinuli kako će se njegova nova uloga u Twitteru odraziti na poslovanje Tesle i SpaceX-a poručio je kako i dalje nadgleda poslovanje u tim kompanijama, no naglasio je kako su njihovi timovi toliko dobri da im je rijetko potrebna Muskova pomoć.

Elon Musk Otkriveno koliko su pali prihodi Twittera od Muskova preuzimanja kompanije

Što se tiče ekipe iz SpaceX-u, čini se kako ne bi imali ništa protiv toga da se takva situacija nastavi i dalje.

Na Business Insideru kažu, pozivajući se na studenta Jacka Sweeneyja, koji prati let Muskova privatnog zrakoplova, da on nije letio prema aerodromu koji se nalazi u blizini glavnog mjesta za lansiranje SpaceX-a još od sredine listopada.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti