Njihov novi sustav za nosive uređaje trebao bi ih učiniti još preciznijima i točnijima

Prvi uređaji saTruSense sustavom trebali bi biti predstavljeni u rujnu, kad će i korisnici moći isprobati sve nove mogućnosti.

Martina Čizmić | 30.08.2024. / 09:45

Rico Zhang, Huawei (Foto: Huawei)

Huawei je u Kini predstavio svoj novi TruSense sustav zdravstvene i fitness tehnologije za koji kažu kako je znanstveno utemeljen.

Kako je istaknuto na predstavljanju, Huawei je prije više od desetljeća počeo razvijati svoje nosive uređaje i do danas isporučio preko 150 milijuna uređaja koje koristi više od 520 milijuna korisnika aplikacije Huawei Health. 

Huawei TruSense označava veliki napredak u tehnologiji senzora zdravlja i fitnessa i držat će nas na čelu tehnološkog razvoja u ovom sektoru. Ovaj napredak u digitalnom zdravlju dodatno će pomoći korisnicima da uvode zdravije stilove života, rekao je Rico Zhang, predsjednik Huawei linije pametnih nosivih i zdravstvenih proizvoda.

Vježbanje s pametnim satom, ilustracija Jesu li nosivi uređaji pouzdani u svom brojanju naših koraka, otkucaja srca ili kalorija?

Predstavljajući novi sustav digitalnog zdravlja i fitnessa, Huawei TruSense, istaknuto je kako ga  odlikuje šest ključnih karakteristika: točnost, sveobuhvatnost, brzina, fleksibilnost, transparentnost i mogućnost ponavljanja procesa.

Naime, Huawei je uložio puno napora i sredstava u razvoj optike, elektroničkih komponenata i materijala s ciljem premošćivanja izazova s kojima se različiti senzori mogu susresti, kao što su drugačiji tonovi kože i veličina zapešća korisnika te vremenski uvjeti. Zahvaljujući inovacijama, točnost osnovnih pokazatelja poput otkucaja srca, zasićenosti kisika u krvi i krvnog tlaka, certificirani su od strane mjerodavnih industrijskih tijela.

 

TruSense tako prati više od 60 pokazatelja fitnessa i zdravlja, pokrivajući šest glavnih tjelesnih sustava. Senzori prate otkucaje srca te podatke o autonomnom živčanom sustavu korisnika. Podaci se unose u algoritam koji radi procjenu korisnikove razine stresa i fizičkog stanja, a sve za dobrobit korisnikovog zdravlja.

Vježbanje s pametnim satom, ilustracija Istraživanje pokazalo koliko nosivi uređaji pozitivno mogu utjecati na naše zdravlje

Tehničke mogućnosti TruSensea omogućuju ultrabrza i precizna mjerenja putem zapešća i omogućuju praćenje krvnog tlaka na nosivim uređajima iz udobnosti doma. Dodatno, ovaj sustav nudi nove perspektive i smjernice za procjenu emocija i upravljanje mentalnim zdravljem, zahvaljujući svojim točnim, brzim i sveobuhvatnim mogućnostima praćenja i dubokog učenja.
Huaweijevi istraživački projekti o zdravlju koristit će novi TruSense sustav za produbljivanje istraživačkih napora na raznim područjima poput istraživanja koronarnih bolesti srca, mentalnog zdravlja, praćenje krvnog tlaka i glukoze u krvi, sve u suradnji s brojnim stručnjacima iz industrije te nadležnih institucija. TruSense održava mjerenja SpO2 brzima i točnima na velikim nadmorskim visinama, zahvaljujući rigoroznom testiranju u komorama koje simuliraju koncentraciju kisika na visinama do 6000 metara.

Huawei je surađivao s više od 150 partnera na raznim istraživanjima na širokom području od zdravstvene skrbi pa sve do upravljanja obiteljskim zdravljem.

Prvi uređaji saTruSense sustavom trebali bi biti predstavljeni u rujnu, kad će i korisnici moći isprobati sve nove mogućnosti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti