NLO tema u SAD-u sve usijanija, a bivši šef agencije koja ih je istraživala poručuje: "Vlada SAD-a ima u svom vlasništvu egzotični materijal"

Bivši šef američke agencije za istragu o NLO-ima Luis Elizondo tvrdi da američka vlada drži "egzotični materijal", navodno uzet iz neidentificiranog objekta. Istovremeno, američki Kongres čeka izvješće o "neobjašnjivim zračnim fenomenima".

Branimir Vorša | 21.05.2021. / 11:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Luis Elizondo vodio je Pentagonov Program za napredno prepoznavanje zračnih prijetnji, prije nego li je isti raspušten 2012. godine, a u razgovoru s voditeljem Fox TV Tuckerom Carlsonom, rekao je da američka vlada ima fizički dokaz povezan s misterioznim entitetima, koji su u javnosti poznati kao NLO-i.

Vlada SAD-a je u vlasništvu egzotičnog materijala i tu ću stati. Potrebno je provesti dodatne analize i dodatne ekspertize, rekao je Elizondo.

Srećom postoje dijelovi unutar američke vlade koji su spremni razgovarati i provesti analizu, dodaje Elizondo.

Obzirom da već spomenuto izvješće koje Kongres čeka treba stići u lipnju, Elizondo poručuje da će američka javnost uskoro doznati da su misteriozni NLO-i "već neko vrijeme" na radaru američke vlade, a dodao je i kako očekuje da će to izvješće biti sveobuhvatnog karaktera.

Isto tako izrazio je i zabrinutost da bi to izvješće moglo biti "dosta isprano" te dodao kako je "još zamagljivanja zadnja stvar koju trebamo".

Dok je vodio spomenutu agenciju, Elizondo kaže da je znalo biti perioda u kojima je unutar mjesec dana bilo i do 25 ili 26 viđenja NLO-a.

Pravo pitanje glasi: Što ne valja s vama? Kako ne možete shvatiti da je to problem?... Netko s nekakvom tehnologijom koju mi nemamo rutinski i redovito ulazi u zračni prostor SAD-a i nitko oko toga ne želi ama baš ništa poduzeti, kaže Elizondo.

Upitan što bi se moglo dogoditi ako se očekivano izvješće Kongresu pokaže neadekvatnim, Elizondo sugerira da bi onda mogli u javnost istupiti novi zviždači koji čekaju u sjeni pravi trenutak da ispričaju svoju priču.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti