Novi napad Anonymousa na Rusiju: Hakirana ruska pravoslavna crkva, razotkriveni podaci proslijeđeni novinarima i analitičarima

Hakerski kolektiv Anonymous putem Twittera je objavio vijest o novom novom uspješnom napadu na Rusiju.

Branimir Vorša | 02.04.2022. / 09:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dobrotvorno krilo ruske pravoslavne crkve pretrpjelo je hakerski napad kolektiva Anonymous, a hakeri su se na Twitteru pohvalili kako su ukrali i razotkrili 15 gigabajta ukradenih podataka te da su objavili oko 57,500 emailova putem posrtala DDoSecrets.

Zbog prirode podataka, trenutno se nude samo novinarima i istraživačima, stoji u objavi, i na Twitteru, i na DDoSecrets portalu.

Ovaj skup podataka objavljen je u pripremi, usred ili nakon kibernetičkog rata ili hibridnog rata. Stoga postoji povećana vjerojatnost zlonamjernog softvera, skrivenih motiva i izmijenjenih, ili implantiranih podataka, ili lažnih zastava/lažnih osoba. Kao rezultat toga, potičemo čitatelje, istraživače i novinare na dodatnu brigu o podacima, piše nadalje na stranicama DDoSecrets.

Hakerski kolektiv Anonymous je dosad u kibernetičkim napadima na rusku digitalnu infrastrukturu uspio napraviti popriličan kaos. Osim što su se "poigrali" sa semaforima u Moskvi, hakirali su i kamere te printere diljem Rusije, a objavili su i 35.000 datoteka i tajnih dogovora Središnje banke Rusije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti