Objavljene fotografije: Ovo je Galaxy S6!

Neki tržišni analitičari vjeruju da bi Galaxy S6 mogao promijeniti cijelo tržište, a ovog tjedna objavljene su i prve fotografije modela S6 i S6 Edge

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.02.2015. / 09:10

Objavljene fotografije: Ovo je Galaxy S6!

U Samsungu su iznimno nezadovoljni s poslovanjem i stanjem na tržištu u prošloj godini – nakon brojnih uzastopnih kvartala u kojima su bilježili porast prodaje i povećanje udjela na mobilnom tržištu, u posljednjem prošlogodišnjem kvartalu zabilježili su veliki pad profita, a možda su čak izgubili i prvo mjesto na globalnom smartphone tržištu. Kao jedan od glavnih razloga problema u koje je Samsung upao na The Vergeu su istaknuli nedostatak inovacije, odnosno posljednje verzije njihovih Galaxy S telefona, osim većih ekrana u odnosu na prethodnike, nisu donosile nikakve revolucionarne novitete što je utjecalo na smanjenu potražnju za njihovim mobilnim uređajima. Iako službene brojke o prodaji njihovog posljednjeg modela iz Galaxy S serije nisu objavljene, neke glasine kažu da je Samsung prodao čak 40 posto manje Galaxy S5 modela u odnosu na očekivanja iz kompanije. U Samsungu su shvatili da, ako ne žele doživjeti sudbinu Nokije iz prošlog desetljeća, moraju preokrenuti ploču i krenuti s velikim promjenama i inovacijama. Vlad Savov s The Vergea smatra da će te promjene na koje se odluče u Samsungu 'promijeniti cijelu mobilnu industriju, jer je riječ o kompaniji koja je posljednjih godina obilježila ovo tržište i koja je prodala stotine milijuna pametnih telefona.

Te velike promjene, kaže Savov, započet će upravo s modelom Galaxy S6 čije predstavljanje očekujemo 1. ožujka na Samsungovoj konferenciji u okviru Mobile World Congressa. Do sada smo samo čitali o novitetima koje bi mogao donijeti model S6 (umjesto Snapdragon, isporučivat će se sa Samsungovim procesorima, imat će metalno kućište i, što je najveća promjena, jedna verzija ovog telefona imat će zakrivljen ekran), a sada su na stranici Cnet (izdanju iz Južne Koreje) objavljene i prve fotografije ovih verzija Galaxyja S6. Na fotografiji je prikazan klasičan S6 model, ali i dva modela sa zakrivljenim ekranom – jedan je zakrivljen na lijevoj, a jedan na desnoj strani te postoji mogućnost da će jedna verzija Galaxyja S6 Edge imati ekran zakrivljen s obje strane. Iz južnokorejske kompanije ne žele komentirati dosadašnje glasine, a prema svemu što čitamo u posljednjih mjesec dana, novi Galaxy jedan je od najiščekivanijih telefona ove godine te jedan od najvažnijih uređaja koje je Samsung predstavio posljednjih godina. 

Foto: Cnet

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti