Objavljene prve recenzije: iPhone 6 najbolji je pametni telefon na svijetu!

Svi novinari koji su testirali nove modele iPhonea imaju samo pohvale za Appleove telefone, a neki smatraju da korisnici sada imaju manje razloga za kupovinu Androida

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.09.2014. / 11:45

Objavljene prve recenzije: iPhone 6 najbolji je pametni telefon na svijetu!

Prodaja novih modela Appleovih telefona počinje za dva dana, a jučer su na nekim tehnološkim portalima objavljene prve recenzije iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus te gotovo svi hvale odlična dizajn i napredne opcije ovih uređaja. Na Business Insideru objavili su pregled recenzija s najbitnijih portala te navode kako su mnogi recenzenti naglasili kako je iPhone 6 najbolji pametni telefon na svijetu, dok se dio njih nije mogao odlučiti koji je model bolji – iPhone 6 ili iPhone 6 Plus.

Ove su telefone naročito nahvalili na Tech Cruncheu na kojem su iPhone 6 Plus nazvali prvim odlično dizajniranim velikim telefonom, dok je po njima iPhone 6 najbolji telefon na svijetu koji u odnosu na prethodne modele donosi poboljšanja u svim bitnim segmentima, a s njima se slaže i poznati novinar Re/codea Walt Mosberg koji iPhone 6 preporuča svim starijim i novim vlasnicima iPhonea. Naglašava kako su u Appleu uspjeli napraviti telefon s velikim ekranom kojeg je i dalje jednostavno držati u ruci i upravljati s njim te je po njemu ovo također najbolji smartphone na svijetu.

Molly Wood iz NY Timesa zaključila je kako su kvaliteta poziva i baterija na manjem telefonu odlični, dok je na modelu 6 Plus baterija ipak malo slabija. U odnosu na prethodne modele, iPhone 6 (Plus) donosi velike promjene u dizajnu te posebno naglašava da je riječ o jako tankim uređajima za takvu veličinu ekrana, a savršen dizajn narušava kamera na stražnjem dijelu telefona. Novinar Cneta preferira model Plus u odnosu na manji iPhone, no naglašava kako ovo ipak nije telefon za svakoga jer će nekim korisnicima biti prevelik – ovo je phablet u svakom smislu te riječi tako da bi mnogima mogao zamijeniti iPad mini. Veći ekran donosi brojne prednosti u odnosu na prethodne modele, komentirali su na WSJ-u – omogućava prikaz još jednog reda aplikacija i npr. više e-mailova, a veća površina naročito će biti korisna prilikom čitanja većih tekstova ili e-knjiga.

Na Mashableu hvale kameru, pogotovo video snimanje, a na The Vergeu kao negativne strane modela Plus naglašavaju izgled nekih aplikacija koje zbog većeg ekrana izgledaju lošije te će ih developeri trebati nadograditi kako bi izgledale bolje, dok neki recenzenti preporučuju kako bi s iPhoneom 6 odmah trebali kupiti i futrolu ili masku jer se čini malo klizav. Jim Dalrymple s The Loopa kaže da nije naišao niti na jednu veću manu ovih telefona pa ih preporučuje svima, a David Pouge s Yahoo Techa naročito hvali ekrane, koji nisu samo veći, nego i puno bolji. Posebno je zanimljiv bio komentar novinara s Bloomberga koji je, hvaleći nove modele iPhonea, komentirao kako korisnici sada imaju manje razloga da kupe smartphone koji radi na Androidu.

Namjeravate li i vi kupiti novi iPhone kada se pojavi u prodaji i u Hrvatskoj?

Foto: Apple

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti