Od platforme do banke: Revolut pokrenuo banku u Hrvatskoj i ponudio nove usluge klijentima

Pokretanje banke u Hrvatskoj pružit će našim klijentima veću razinu sigurnosti i povjerenja i omogućit će nam lansiranje niza novih proizvoda i usluga u bliskoj budućnosti, uvjereni su u Revolutu.

Martina Čizmić | 03.03.2021. / 11:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Financijske tehnologije, ili fintech, posljednjih godina sve više ulazi u domenu klasičnih financijskih institucija. I dok su neke tvrtke jednostavno modernizirale financijske dijelove bankarstva, neke su tvrtke uvele pravu revoluciju u taj sektor. 

Tako je Revolut, globalna financijska platforma s više od 15 milijuna klijenata širom svijeta, prvo postala popularna zbog mogućnosti upravljanja računom putem aplikacije, ali i brojnih drugih naprednih opcija. U međuvremenu je Revolut proširio svoje poslovanje pa je tako i operacionalizirao svoju europsku dozvolu za specijalizirano bankarstvo u Hrvatskoj. Tako Revolut počinje poslovati poput banke u Hrvatskoj, a depoziti klijenata koji počnu koristiti Revolut Bank dodatne usluge sada će biti zaštićeni shemom osiguranja depozita.

Kako ističu, Revolut je privukao više od 150 000 klijenata u Hrvatskoj, a zahvaljujući brzorastućoj financijskoj tehnologiji, uvjereni su da će depozitni računi, uz široku paletu proizvoda i usluga tvrtke Revolut, pružiti klijentima u Hrvatskoj veću kontrolu, vrijednost i sigurnost od tradicionalne banke.

Revolut je sada najbrže rastuća tvrtka financijske tehnologije u Europi jer stavljamo klijenta u središte svega što radimo. Naš dizajn proizvoda je bez premca, nemamo skrivenih naknada i neprestano gradimo nove i inovativne financijske proizvode, rekao je Virgilijus Mirkės, izvršni direktor Revolut Bank.

Pokretanje banke u Hrvatskoj pružit će našim klijentima veću razinu sigurnosti i povjerenja i omogućit će nam lansiranje niza novih proizvoda i usluga u bliskoj budućnosti, nastavio je Mirkės.

Do danas je grupa Revolut prikupila gotovo milijardu dolara ulaganja, a njezina vrijednost nedavno je procijenjena na 5,5 milijardi dolara. U samo pet godina Revolut je privukao više od 15 milijuna klijenata širom svijeta. Prošle je godine Revolut također pokrenuo svoju specijaliziranu banku u Poljskoj i Litvi te počeo nuditi visoko konkurentne kreditne proizvode u obje zemlje. Dozvola za specijalizirano bankarstvo omogućuje Revolut Bank pružanje ograničenih bankarskih usluga putem aplikacije Revolut, zajedno s nizom financijskih usluga i proizvoda koje nude druge tvrtke iz grupe Revolut.

Korištenjem aplikacije Revolut, klijenti mogu točno vidjeti koliko mjesečno troše na, primjerice, restorane i namirnice, mogu odrediti mjesečne budžete za potrošnju u tim kategorijama i upravljati naknadama za usluge pretplate, trenutno poslati i tražiti novac od prijatelja te zaokružiti svoje kartično plaćanje i povećati svoje uštede. Klijenti Revoluta također mogu trošiti i prenositi novac globalno, bez skrivenih naknada, pohraniti ili razmijeniti 29 valuta u aplikaciji te novac odmah poslati prijateljima i obitelji. Klijenti u Hrvatskoj sada mogu nadograditi svoju aplikaciju Revolut Bank dodatnim uslugama. Postupak nadogradnje trajat će samo nekoliko minuta.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti