Otkriven najveći novitet novog iPhonea

Umjesto Home tipke, novi iPhone će na donjem dijelu imati prostor za virtualne tipke koje će, najvjerojatnije, biti namijenjene akcijama unutar aplikacija.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.02.2017. / 09:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Investitori i analitičari vjeruju kako nam Apple za rujan ove godine priprema nešto veliko, a sve dosadašnje glasine upućuju na tri modela iPhonea, od kojih će jedan imati OLED ekran koji će zauzimati skoro cijelu prednju površinu telefona. Zahvaljujući jednom od najpoznatijih analitičara koji prati Apple – Ming-Chi Kuou iz kompanije KGI, sada smo prvi puta saznali kako bi trebao izgledati i koje će novitete donijeti 'treći' iPhone.

Ovaj smartphone tako bi trebao imati ekran dijagonale 5,8 inča u kućištu veličine današnjeg iPhonea čiji ekran ima dijagonalu od 4,7 inča, no Kuo kaže da će 'iskoristivi dio ekrana' imati dijagonalu 5,15 inča, dok će se u donjem dijelu gdje nalaziti mjesto za virtualne tipke i upravo bi ovo trebao biti najveći novitet koji će nam donijeti ovaj telefon. Iako Kuo nije objasnio kakvi su sve Appleovi planovi s tim donjim dijelom ekrana, na njemu možemo očekivati tipke namijenjene aktivnostima unutar aplikacija, dakle te se tipke mogu mijenjati ovisno o aplikacijama koje se koriste.

Prijašnje informacije govorile su o senzoru za otiske prstiju koji će biti ugrađen u ekran, a Kuo kaže da bi iPhone mogao imati i tehnologiju prepoznavanja lica tako da bi se telefon automatski otključao kada prepozna vlasnika. Pored navedenog, od novog iPhonea očekujemo i jaču bateriju, dvostruku kameru, vodootpornost i bežično punjenje te, naravno, najjači Appleov procesor do sada. Ako su informacije koje je Kuo objavio o donjem dijelu ekrana kao području za virtualne tipke točne, onda možemo očekivati i verziju iOS operativnog sustava koja će biti prilagođena upravo za ovaj model.

Na žalost svih ljubitelja Applea koji razmišljaju o kupovini ovog modela, Kuo je potvrdio nedavne glasine prema kojima će početna cijena najjačeg iPhonea iznositi oko tisuću dolara – uz potpisivanje ugovora ta će cijena biti nešto manja, no i dalje će ovo biti jedan od najskupljih telefona na tržištu.

Izvor: Apple Insider

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti