Otkriveno da je takozvani "anti-5G" nakit i pribor zapravo - radioaktivan!

Za ogrlice i pribor za koji se tvrdi da ljude "štite" od zračenja 5G mobilne mreže, otkriveno je da su radioaktivni.

Branimir Vorša | 18.12.2021. / 09:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nizozemska agencija za nuklearnu sigurnost i zaštitu od zračenja (ANVS) objavila je upozorenje vezano za deset anti-5G proizvoda za koje su otkrili da otpuštaju štetno ionizirajuće zračenje.

ANVS je pozvao građane da ne koriste te proizvode jer oni mogu dugoročno naštetiti zdravlju čovjeka.

S druge strane, dokazi štetnosti 5G tehnologije na zdravlje čovjeka jednostavno ne postoje.

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) kaže da su 5G mobilne mreže sigurna tehnologija te da se funademntalno ne razlikuju od postojećih 3G i 4G signala.

Mobilne mreže koriste neionizirajuće radiovalove koji ne nanose štetu ljudskoj DNK. No, unatoč toj činjenici, ljudi koji vjeruju upravo suprotno već su napadali 5G odašiljače i prouzročili štetu.

Proizvodi koje je ANVS identificirao kao štetne po zdravlje uključuju "Energy Armor" masku za spavanje, ogrlicu i narukvicu.

Čak je i narukvica za djecu pod brandom Magnetix Wellness isto tako štetna po zdravlje, jer otpušta ionizirajuće zračenje.

Ne nosite te stvari više, odložite ih na sigurno i pričekajte upute o povratu robe, stoji u priopćenju ANVS-a.

Prodavačima za koje ANVS zna u Nizozemskoj rečeno je da je prodaja tih proizvoda zabranjena te da se odmah mora obustaviti te da se o tome moraju obavjestiti svi korisnici, piše nadalje u priopćenju.

Raznorazne teorije zavjera stvorile su tržište "anti-5G" uređaja, za oje se u pravilu vueijk utvrdi da jednostavno nemaju nikakvog učinka.

U svibnju 2020. godine britansko regulatorno tijelo tražilo je zabranu prodaje 339 funti vrijednog USB sticka za kojeg se tvrdilo da pruža 5G zaštitu.

Naljepnice protiv zračenja prodavale su se i na Amazonu.

Popis navedenih 10 proizvoda možete pronaći OVDJE.

Izvor: BBC News

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti