Otvoren Reboot InfoGamer: Nove igre, novi hardver i još više prostora

Reboot InfoGamer, najveći regionalni i jedan od najvećih svjetskih sajmova posvećen videoigrama, gamingu i esportu otvorio je svoja vrata.

Martina Čizmić | 21.11.2018. / 15:00

Galerija

Sedmi po redu Reboot InfoGamer ove se godine prostire na još više paviljona i kvadratnih metara izložbenog prostora no do sad. Posjetitelji tako imaju priliku isprobati neke od najpoznatijih igara, ali i okušati se u igrama koje još nisu službeno dostupne na tržištu.

Već je prvog dana najveću pozornost privukao prostor PlayStationa, Fortnitea i hrvatske igre SCUM. Upravo je SCUM-ov izložbeni prostor posebno zanimljiv jer je ograđen visokom ogradom s bodljikavom žicom kako bi igrači zaista imali osjećaj da se nalaze u zatvoru.

Najpoznatiji hrvatski studio za videoigre, CroTeam ove godine slavi 25 godina rada pa je njihov prostor u znaku te velike proslave. Predstavljaju i nekoliko igara koje su nastale u suradnji s manjim ili početničkim studijima. Igre su zaista zanimljive i preporučujemo da ih isprobate.

Reboot InfoGamer 2018 (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

I inkubator PISMO pronašao je svoj prostor na Reboot InfoGameru. Nakon što su prošle godine tek predstavili svoj program, ove se godine već mogu pohvaliti s nekim započetim projektima unutar inkubatora.

Uz najnovije igre, posjetitelji mogu isprobati, ali i kupiti po povoljnim cijenama hardver, igre, ali i popratnu opremu.

Za one "malo starije" preporučujemo Retro paviljon s izložbom mobilnih telefona koji se više ne proizvode, starih računala, ali i arkadnim igrama i starim igraćim konzolama na kojima mogu odmjeriti snage u Tetrisu ili Super Mario Brosu.

Već tradicionalno prvog dana započeli su popularni giveawayji, nagradne igre u kojima posjetitelji imaju priliku osvojiti prigodne majice, kape, ali i komade hardvera.

Reboot InfoGamer 2018 (Foto: Zimo) (Foto: Zimo)

Organizatori ističu kako najveću gužvu, tradicionalno, očekuju krajem tjedna kada će se u sklopu Reboot InfoGamera održati i finale regionalnog esport natjecanja A1 Adria Lige.

Ljubitelji gaminga tako će moći u petak odgledati finala u mobilnom gamingu, dok su subota i nedjelja rezervirani za finala League of Legends i Counter Strikea.

Treba istaknuti i da će se tijekom trajanja Reboot InfoGamera održati natjecanje u cosplayu, ali i dodijeliti nagrade najboljim videoigrama, najboljim indie videoigrama te za najbolji gaming pametni telefon.

Reboot InfoGamer i ove godine nudi izvrsnu zabavu za sve koji vole videoigre, ali i za one koji će tek otkriti da ih vole. Sajam je otvoren do nedjelje, 25. studenog na Zagrebačkom Velesajmu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti