Ova Linux WC školjka tweeta svaki put kad pustite vodu

Finac Thomas Ruecker ostao je bez posla, a duge dane odlučio je ispuniti osobnim, inženjerskim i kreativnim pothvatom. Naime, izradio je posve nepotreban ali svakako zanimljiv gadget - WC školjku koja tweeta svaki put kad pustite vodu!

Zimo Zimo Ivan Galgoci | 12.09.2014. / 09:00

Ova Linux WC školjka tweeta svaki put kad pustite vodu

Nezaposleni čovjek može zapasti u stanje apatije ili pak krenuti posve drugim putem, u ovom slučaju putem kreativnosti.

Finac Thomas Ruecker ostao je bez posla, a duge dane odlučio je ispuniti osobnim, inženjerskim i kreativnim pothvatom. Naime, izradio je posve nepotreban ali svakako zanimljiv gadget - WC školjku koja tweeta svaki put kad pustite vodu! Dijelovi električnog motora, par stvarčica iz domaćinstva te hardverska pločica s Linuxom na sebi (BeagleBone Black) bili su dovoljni za početak. Uslijedilo je nešto programiranja i čitava stvar ubrzo je bila spremna. Naravno, WC školjka ima vlastiti Twitter nalog, a pratiti se može pod imenom @iotoilets.

Ideja se možda čini glupa, međutim, vijest o Twitter WC školjci brzo se širi, a time i vještine potrebne za izradu takvog gadgeta - želimo reći da Thomas sada ima veće šanse naći novi posao. Pored samopromocije u svrhu traženja zaposlenja, ovaj gadget zapravo ima i nekoliko zaista uporabnih vrijednosti; za početak, mjeri potrošnju vode, što može biti vrlo korisno, posebno u državama poput njegove gdje su ljudi ekološki osviješteni, a većina WC školjki ima nekoliko tipki odnosno stupnjeva doziranja kad je puštanje vode u pitanju. Gadget otvara i neka pitanja poput privatnosti u eri interneta, tako da je utrošeno vrijeme bilo sve, samo ne uzalud.

WC školjka

Ako se i vama dogodi sličan scenarij te ostanete bez posla, što je u današnje vrijeme lako moguće, sjetite se Thomasa i njegovog projekta, a zatim razmislite o vlastitim vještinama i slobodnom vremenu koje je ispred vas. Što god vam padne na pamet, sigurno je bolje od gledanja televizije.

Izvor: computerworld.com
Foto: thetrentonline.com

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti