Ovo je BEAM, pametni bedž na kojem možete prikazivati unikatne poruke

BEAM je pametni bedž koji je jednostavan, zanimljiv i intrigantan, za neke sigurno idealan izbor.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 18.12.2017. / 11:07

BEAM pametni bedž
BEAM pametni bedž

Blagdanska histerija, odnosno bolje rečeno histerija vezana uz kupovinu za blagdane polako, ali sigurno doseže svoj vrhunac. Nećemo vam sugerirati što da radite kada počnete gubiti kompas jer svojim voljenima, prijateljima i svima onima do kojih vam je stalo niste uspjeli ne samo kupiti blagdanski poklon nego čak niti nemate ideju što im pokloniti. Ako vas to opterećuje, ako spadate u kategoriju onih koji ne mogu projuriti kroz blagdane a da ne sudjeluju u globalnoj šoping-paradi, a pritom imate drage osobe koje vole tehnologiju i gadgete, možda je ovo dobar izbor za vas…

Danas više nismo okruženi generacijama mladih koji na svojim jaknama ili majicama obožavaju nositi bedževe, no to ne znači da se priča neće promijeniti. Uostalom, svjedoci smo tomu kako se retrostil vraća u mnogim oblicima. BEAM je, dakle, pametni bedž koji možete nositi na jakni, majici, kaputu, a da pritom ne bude uvijek isti. Jer, BEAM ima svoju aplikaciju, dostupnu za iOS-ove i Androidove mobilne uređaje, a ta mu aplikacija omogućuje da konstantno mijenja svoj izgled odnosno ono što prikazuje ili poručuje, pa bi zapravo za one koji vole bedževe mogao biti idealan.

Možete kreirati personalizirane poruke ili odabrati neku od ponuđenih iz galerije, a zanimljivo je svakako da se na malenom AMOLED zaslonu mogu reproducirati i GIF-ovi. Zaslon je dimenzija 400 x 400 piksela, baterija mu traje jedan dan, a nije zanemarivo ni da vam može pomoći ako se nađete u neugodnoj ili opasnoj situaciji, jer na sebi ima takozvano dugme za paniku, koje ako držite pritisnuto 10 sekundi šalje predefinirane poruke na najviše četiri broja telefona koje sami odabirete kao kontakte za slučaj panike ili neugodnosti.

BEAM pametni bedž nije jeftin, stoji 99 američkih dolara (oko 630 kuna), no ako vam se čini zgodnim, možete ga nabaviti ovdje.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti