Nije tajna da je Samsung smanjio broj unaprijed instaliranih aplikacija na Samsung pametnim telefonima koje se ne mogu brisati i koje utječu na performanse, a čini se da je kompanija ovaj put otišla i korak dalje.

No, izgleda da je moguće obrisati većinu ovih predinstaliranih aplikacija (bloatware) na modelu Galaxy S6, a osim Samsungovih, isto se može učiniti i sa pojedinim Googleovim aplikacijama (Search, Gmail, Google+, Play Store).

Ako želite izbrisati S Voice, sada napokon i to možete učiniti. Samsung je očigledno razmišljao o dodatnim načinima na koje bi privukao kupce svojim proizvodima, a ovim bi potezom mogli postići upravo to.

Budući da se u Južnoj Koreji od proizvođača pametnih telefona zahtijeva da korisnicima omoguće deinstalaciju većine aplikacija sa svojih uređaja, moguće je da je u pitanju samo poštivanje zakona.

Samsung je poznat po tome što je svoje telefone pretrpavao nepotrebnim aplikacijama koje su samo usporavale rad telefona, ali čini se da korisnici sada imaju znatno veću kontrolu nad aplikacijama koje se nalaze njihovom telefonu, a veliki je plus i dodatni prostor koji će se osloboditi brisanjem svih nepotrebnih i beskorisnih aplikacija.

Foto: Engadget

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju