Ovo su teorije koje upućuju na slovo “D” novog Teslinog električnog automobila

Danas po američkom, sutra po našem vremenu, održat će se možda jedan od najvažnijih događa kada pričamo o Tesli, proizvođaču električnih automobila.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.10.2014. / 15:43

Ovo su teorije koje upućuju na slovo “D” novog Teslinog električnog automobila

Danas po američkom, sutra po našem vremenu, održat će se možda jedan od najvažnijih događaja kada pričamo o Tesli, proizvođaču električnih automobila.

Kako Tesla uzima sve više maha na tržištu automobila, tako se sve više spekulira o budućnosti kompanije. Slično kao i kod Applea, malo se toga zna što se zapravo zbiva “iza kulisa”, odnosno kakvi se proizvodi pripremaju u narednim mjesecima i godinama. Iako tu i tamo na internetu osvane nekakav teaser, više se radi o kontroliranim vijestima, nego o informacijama koje cure iz kompanije.

Prvo, svakako treba spomenuti jednu bitnu činjenicu, a to je da Tesli nije lako. Boriti se protiv naftnih lobija mora da je najteži posao na svijetu, no Elon Musk je dovoljno ambiciozan da promijeni automobilsku industriju, i za sada mu dobro ide.

S obzirom da je nedavno najavljen događa —j koji će se održati 9. listopada, dakle danas, a prema informacijama koje sam uspio pronaći na netu, radi se ranojutarnjim satima (4 h po našem vremenu) — gdje će se otkriti kakva tajna leži iza misterioznog slova “D”.

Teorija ima svakakvih, no one najglasnije su sljedeće.

1. All-Wheel-Drive

Zadnje vrijeme Tesla često spominje automobile s pogonom na sve kotače, a upravo slovo “D” moglo bi ukazati na jednu od činjenica “Dual” ili “Drive”. Kako bi to bilo moguće, Tesla bi trebao dodati još jedan motor kako bi ostvario pogon na druga dva kotača, a znamo da se pričalo kako će upravo Model X SUV imati AWD. Ovime bi Model S od 0-100 mogao ubrzati za manje od 3s, što ga stavlja rame uz rame prestižnim sportskim automobilma poput Ferrarija, Lamborghinija, Buggatija i Porschea.

2. Još veći domet

Jedna od još jednih vrlo uzbudljivih teorija jest da bi Tesla Model S mogao imati veći domet, točnije 500 milija, odnosno 200 milja više nego što je to trenutno. Također, slovo “D” na latinski označava brojku “500”. Uz ovu teoriju u prilog ide i plan za investitore koji je predstavio General Motors u kojem stoji da planiraju izraditi električni Chevrolet s dosegom od 200 milija za 30.000 dolara, i to prije 2016. godine, što znači da bi Tesla trebao čim prije izaći na tržište s automobilom koji ima puno veći doseg. Isto vrijedi i za Model 3.

3. Autonomni automobil

Možda malo manje uvjerljiva teorija govori o tome da bi “D” mogao označavati samovozivi Model S. Također, često se Muska može čuti kako tvrdi da su automobili koji sami voze bliže nego što ljudi misle, a nedavno je istaknuo i kako će njihovi automobili uskoro moći 90% vremena sami voziti. 

Na kraju nam ostaje da vidimo što to famozno “D” znači. Što vi mislite, koja teorije je najbliža istini?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti