Pakistan uspješno testirao krstareći projektil Ra'ad II

Pakistansko ratno zrakoplovstvo pohvalilo se testiranjem novog krstarećeg projektila vlastite proizvodnje. Riječ je o krstarećoj raketi Ra'ad II, koja navodno ima domet od 600 kilometara.

Branimir Vorša | 18.02.2020. / 15:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U video snimci koju je pakistanaska vojska objavila putem svojeg YouTube kanala ISPR (Inter-Services Public Relations), može se vidjeti kako zrakoplov Mirage III otpušta krstareću raketu u zraku te se ona aktivira i krstari sve do cilja kojeg uspješno pogađa.

Pakistansko ratno zrakoplovstvo hvali se da Ra'ad II u sebi ima vrhunski sustav navođenja i navigacije koji osigurava pogađanje ciljeva s visokom preciznošću.

Krstareći projektil Ra'ad II novija je verzija originalnog Ra'ad krstarećeg projektila koji je prvi put testiran još 2007. godine, a otad je prošao sedam testiranja od kojih je posljednje bilo 2016. godine. Novija verzija pokazana je prvi put na vojnoj paradi 2017. godine.

Ra'ad prevedeno s urdu jezika znači "grom".

Masa krestarećeg projektila iznaosi 1100 kilograma, dugačak je 4,85 metara, a promjer pola metra. Može nositi osim konvencionalne i nuklearnu bojnu glavu. namjenjen je korištenju protiv ciljeva na moru i kopnu.

Pogledajte video.

Izvor: RT

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti