Pametne telefone ćemo uskoro puniti energijom iz biljaka!

Takozvana zelena energija je nešto čemu svi težimo, stoga će ovakvi proizvodi biti sve češći.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 29.04.2016. / 07:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Problemi s prekratkim trajanjem kapaciteta baterija u našim pametnim telefonima su zapravo sasvim logični. Uređaji koje koristimo su sve napredniji, procesori sve brži, zasloni sve većih dijagonala, hardver je općenito moćniji, upravo iz tog razloga baterije sve brže "cure" što je mnogima najveći problem kod smartphonea. I sve kompanije se pokušavaju iščupati iz te zamke, stavljajući u svoje uređaje baterije sve većeg kapaciteta. Usprkos svemu, problemi s baterijama su i dalje prisutni, a alternativna rješenja sve češća. 

Start-up kompanija Bioo Lite ponudila je novo, iznimno zanimljivo rješenje, koje koristi takozvane obnovljive izvore energije. Radi se o USB punjaču za baterije naših pametnih telefona koji koristi energiju - biljaka! Tvorci ovog "biljnog USB punjača" tvrde kako je kompatibilan sa većinom pametnih telefona čije baterije može u potpunosti napuniti dva do tri puta tijekom 24 sata. Uz to jamče da će njihovi punjači trajati najmanje pet godina, uz dodatak da se može koristiti uz bilo koju biljku, iako neke, naravno, produciraju više energije od drugih, pa je tako kaktus naveden kao jedna od biljaka koju nije preporučljivo koristiti. 

Trenutačno je ovaj zanimljiv projekt u procesu skupljanja sredstava na Indiegogo servisu i za prilog u iznosu od 99 eura tijekom prosinca ove godine, kada se očekuju prve isporuke, dobit ćete svoj primjerak Bioo Lite punjača. U trenutku pisanja ovog teksta kampanja koja je postavila ciljani iznos na 15 tisuća eura prikupila je čak 50.397 eura mjesec dana prije isteka, tako da produkcija nije upitna. U priloženom videu možete pogledati kako cijela stvar funkcionira. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti