Spotify godinama ima probleme sa svojim niskim honorarom o preslušavanju, u prosjeku, tvrtka isplaćuje 0,007 dolara za svaki put kada je autorska pjesma bila slušana od svojih milijunskih korisnika. U ožujku, band iz Michingana pokrenuo je sjajan pristup kojime prkosi Spotifyju s namjerom da sakupi dovoljno sredstva za nadolazeću turneju. K tome, "snimili" su sjajan pristup realizaciji svog cilja. Vulfpeckov najnoviji album "Sleepify" je doslovno tiho snimanje sastavljeno od pjesama duljine pola minute ( korisnici moraju slušati pjesmu najmanje 30 sec prije nego Spotify registrira naknadu).

Nakon premijere prošlog mjeseca, bend je zamolio svoje fanove da ponavljaju album ( repeat stream ) kontinuirano tijekom noći dok spavaju, nadajući se da će tako pretvoriti manje od centa zaradu putem Spotifyja u nešto unosnije. Štos je uspio i prema Vice-u, Vulfpeck je zaradio oko 20 000 dolara honorara za album. Sredstva bi se koristila za nadolazeću turneju bez ulaznica i određen po područjima gdje je bilo najviše preslušavanja. Na žalost, pametni štos je propao.

Spotify: "pametni i smiješan štos krši njihove uvjete korištenja sadržaja".

Vulfpecku je uklonjen album "Sleepify". Bend još uvijek ima druge uratke na Spotifyju. Da li je najava za ovaj plan upropastila sve?