Pametnim štosom umalo zaradili 20 000 dolara putem Spotify-a

Spotify godinama ima probleme sa svojim niskim honorarom o preslušavanju, u prosjeku, tvrtka isplaćuje 0,007 dolara za svaki put kada je autorska pjesma bila slušana od svojih miljunskih korisnika.

Zimo Zimo Ivan Novak | 08.05.2014. / 11:37

Pametnim štosom umalo zaradili 20 000 dolara putem Spotify-a

Spotify godinama ima probleme sa svojim niskim honorarom o preslušavanju, u prosjeku, tvrtka isplaćuje 0,007 dolara za svaki put kada je autorska pjesma bila slušana od svojih milijunskih korisnika. U ožujku, band iz Michingana pokrenuo je sjajan pristup kojime prkosi Spotifyju s namjerom da sakupi dovoljno sredstva za nadolazeću turneju. K tome, "snimili" su sjajan pristup realizaciji svog cilja. Vulfpeckov najnoviji album "Sleepify" je doslovno tiho snimanje sastavljeno od pjesama duljine pola minute ( korisnici moraju slušati pjesmu najmanje 30 sec prije nego Spotify registrira naknadu).

Nakon premijere prošlog mjeseca, bend je zamolio svoje fanove da ponavljaju album ( repeat stream ) kontinuirano tijekom noći dok spavaju, nadajući se da će tako pretvoriti manje od centa zaradu putem Spotifyja u nešto unosnije. Štos je uspio i prema Vice-u, Vulfpeck je zaradio oko 20 000 dolara honorara za album. Sredstva bi se koristila za nadolazeću turneju bez ulaznica i određen po područjima gdje je bilo najviše preslušavanja. Na žalost, pametni štos je propao.

Spotify: "pametni i smiješan štos krši njihove uvjete korištenja sadržaja".

Vulfpecku je uklonjen album "Sleepify". Bend još uvijek ima druge uratke na Spotifyju. Da li je najava za ovaj plan upropastila sve?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti