Play Labs žele u tri dana naučiti srednjoškolce više o tehnologiji i poduzetništvu

Play Labs je najbolji način da srednjoškolci nauče više o ključnim tehnologijama današnjice poput proširene stvarnosti, umjetne inteligencije i 3D-a, te kako od njih napraviti dobar i unosan poduzetnički projekt.

Martina Čizmić | 01.12.2021. / 16:58

Rad na računalu (Foto: Getty images)

Iako će brojni srednjoškolci jedva dočekati zimske praznike ne bi li se malo odmorili od škole, oni koji svoje praznike žele provoditi aktivno i uz to nešto naučiti, imaju priliku priključiti se Play Labsima. 

Radi se o besplatnim, trodnevnim radionicama (bootcampovima), namijenjenima upravo učenicima srednjih škola, u kojima će moći naučiti više o proširenoj i virtualnoj stvarnosti, 3D modeliranju i drugim tehnologijama. Radionice se održavaju u četiri najveća hrvatska grada - Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu.  

Kako ističu iz Algebre, Play Labs će voditi stručni predavači koji koriste najnovije STEM metode poučavanja, dok je sam koncept programa inspiriran sličnim programima koje provode startup inkubatori na MIT-u (Massachusetts Institute of Technology) i BayView Labs. Slični programi u SAD privlače najperspektivnije talente, startupove i investitore u području naprednih tehnologija: od umjetne inteligencije (AI) i strojnog učenja (ML) pa do digitalnih valuta, proširene stvarnosti (AR) i sličnih tehnoloških tema koje obilježavaju današnjicu.

Algebrini stručnjaci izradili su kurikulum za ove trodnevne bootcampove, tijekom kojih će srednjoškolci steći ishode učenja u takozvanim "razigranim tehnologijama" i njihovim mogućnostima primjene za uspješne poslovne projekte. Cilj je privući učenike srednjih škola koji žele spojiti tehnologiju s poslovnim idejama, odnosno pronaći ideje za svoje buduće poslovne projekte, upravo u godinama u kojima počinju razmišljati o tome kako pokrenuti vlastite biznise i konkretizirati svoje kreativne ideje koje sasvim sigurno svi imaju. Povrh svega, polaznicima će ovo biti prilika za stjecanje novih prijatelja i upoznavanje osoba sa sličnim interesima na ovom području.

Radionice su otvorene svim učenicima srednjih škola koji su zainteresirani za ove teme, bez obzira imaju li kakvo prethodno znanje ili ne. 

Play Labs održat će se od 2. do 4. siječnja 2022. u Osijeku; od 6. do 8. siječnja 2022. u Splitu; od 21. do 23. veljače 2022. u Zagrebu te od 24. do 26. veljače 2022. u Rijeci. U travnju 2022. u Zagrebu će se održati finalno događanje u sklopu ovog projekta.

Iz Algebre ističu kako se svi zainteresirani za ove radionice mogu prijaviti putem web stranice, ali i kako je broj mjesta ograničen. 

Projekt Play Labs provodi se u suradnji s Veleposlanstvom SAD-a u Hrvatskoj te je financiran kroz program malih grantova ovog veleposlanstva, „Public Affairs Zagreb – Small Grants Program“.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti