Poco po prvi put na MWC i odmah predstavio dva zanimljiva pametna telefona

Kako su istaknuli iz Pocoa, predstavili su uređaje koji imaju tehnologiju flagshipa, ali po puno pristupačnijoj cijeni.

Martina Čizmić | 01.03.2022. / 15:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Poco je, po prvi put na MWC Barcelona 2022., predstavio Poco X4 Pro 5G i Poco M4 Pro.

Kako je istaknuto na predstavljanju, Poco X4 Pro 5G najnoviji je pametni telefon ove marke koji nudi iskustvo na razini flagship uređaja, ali znatno nižoj cijeni. Opremljen je 6,7-inčnim AMOLED DotDisplay zaslonom od 120 Hz te uz stopu uzorkovanja dodira od 360 Hz. Za žarke boje zaslužna je DCI-P3 širina raspona boja i rezolucija od 2400x1080 FHD+ koja može automatski prilagoditi svjetlinu okolini. Ovo je ujedno prvi put da Poco koristi AMOLED zaslon u X seriji.

Ovaj uređaj dolazi kamerom od 108 MP, a dimenzije senzora od 1/1,52" čine ga jednim od senzora s najvećom razlučivosti na svijetu. Uparen je s binning tehnologijom 9-u-1, kako bi uhvatio više svjetla za što jasnije fotografije. Uređaj koristi i ultraširoku leću rezolucije 8 MP te mikro kameru rezolucije 2 MP sa stražnje strane, dok je s prednje strane smješten senzor od 16 MP. 

Sve to pokreće Snapdragon 695 5G procesor izrađen u 6 nm proizvodnoj tehnologiji, a psmojezgreni procesor predvode dvije jezgre Arm Cortex-A78 koje dosežu brzine do 2,2 GHz. Uz 8 GB RAM memorije, Poco X4 Pro 5G nudi i dodatnih 3 GB transformiranih iz 256 GB ROM memorije, zahvaljujući tehnologiji Dynamic RAM Expansion Technology.

Za izdržljivost se brine baterija kapaciteta 5000 mAh u kombinaciji s turbo punjenjem od 67 W, što bi trebalo omogućiti punjenje baterije do maksimalnog kapaciteta za svega 41 minutu. 

Ovo predstavljanje ključna je prekretnica za naš brend. U Pocou nastojimo nadmašiti očekivanja kupaca i ići još dalje kako bismo pružili najbolje iskustvo po pristupačnoj cijeni, rekao je Kevin Qiu, direktor Poco Globala. S modelom Poco X4 Pro 5G definitivno smo postavili industrijski standard za ovaj segment, a sa značajkama na razini flagship telefona uistinu podižemo korisničko iskustvo na novu razinu. Za korisnike koji traže vrhunsko iskustvo zabave po nenadmašnoj cijeni, Poco M4 Pro je vrlo konkurentna opcija.

Drugi predstavljeni uređaj, Poco M4 Pro ima 6,43-inčni AMOLED DotDisplay zaslon od 90 Hz s uzorkovanjem dodira od 180 Hz i širokim rasponom boja DCI-P3 te svjetlinom do 1000 nita.  Zanimljivo, ovaj Pocov model dolazi sa SGS certifikatima „Eye Care Display“ te „Seamless Display“, dok Reading Mode 3.0 omogućuje korisnicima prelazak na toplije temperature boje kako bi se smanjilo naprezanje očiju prilikom čitanja. Za autentičnije iskustvo čitanja, korisnici u pozadinu teksta mogu dodati i teksturu papira. 

Trostruki sustav stražnje kamere dolazi s glavnom kamerom visoke razlučivosti od 64 MP, ultraširokom kamerom rezolucije 8 MP s kutom snimanja od 118° te  2 MP makro lećom za snimanje detalja. Kako je istaknuto prilikom predstavljanja, trostruka kamera dolazi sa značajkama koje korisnicima omogućuju snimanje u živopisnim detaljima, uključujući i usporene video zapise, time-lapse videozapise i noćni način rada. Treba spomenuti i prednju kameru rezolucije od 16 MP namijenjenu selfijima i videopozivima.

Sve to pokreće MediaTek Helio G96 čipset s brzim osmojezgrenim CPU-om i ARM Mali-G57 MC2 GPU. Kao dodatna mjera osiguranja pri radu s visokim performansama, osmišljena je tehnologija hlađenja LiquidCool Technology 1.0 Plus, koja temperaturu održava umjerenom i pri najvećim opterećenjima.

Za one kojima  8 GB RAM memorije nije dovoljno, tehnologija Dynamic RAM Expansion Technology omogućuje prijenos dodatnih 3 GB iz 256 GB ROM memorije. Pohrana se može proširiti do 1 TB uz dodatnu memorijsku karticu. Poco M4 Pro teži svega 179,5 g  što ga čini najlakšim Poco pametnim telefonom dosad. Unatoč tome, ima bateriju od 5000 mAh s podrškom za brzo punjenje 33 W Pro.

Dostupnost proizvoda na hrvatskom tržištu još nije poznata, no preporučena cijena u Europi se kreće od 299 eura za Poco X4 Pro 5G, odnosno 219 eura za Poco M4 Pro. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti