Poco pokazao dva uređaja namijenjena generaciji Z koja živi za snimanje i objavljivanje fotografija i videa

Dva nova Poco uređaja predstavljena u Zagrebu, namijenjena su ponajprije predstavnicima generacije Z.

Martina Čizmić | 22.02.2023. / 15:46

Predstavljanje POCO pametnih telefona u Zagrebu (Foto: Zimo)

 Kineski brand Poco predstavio je dva nova modela pametnih telefona koji su dostupni na hrvatskom tržištu. Radi se o modelima koji su, kako ističu, razvijeni po željama i potrebama generacije Z - Poco X5 Pro 5G i Poco X5 5G.

Kako je istaknuo na predstavljanju, Poco X5 Pro 5G namijenjen je kreatorima digitalnog sadržaja, zbog čega je posebna pozornost posvećena kameri i brzini samog sustava. Tako je kod X5 Pro 5G modela nadograđena funkcije kamere, povećana ukupna brzina sustava i dodan novi 6,6-inčni Flow AMOLED zaslon s brzinom osvježavanja od 120 Hz. U zaslon je integrirana PWM tehnologija za prigušivanje odnosno pojačavanje svjetline zaslona ovisno o ambijentu u kojem se korisnik nalazi. Fotografije i videozapisi na uređaju obrađeni su u stopostotnoj DCI-P3 varijanti uz 10-bitnu dubinu boje uz podršku Dolby Visiona.

POCO X5 5G i POCO X5 Pro 5G (Foto: Zimo)

Uređaj pokreće čipset Snapdragon 778G 5G s naprednim TSMC od 6nm, u kombinaciji sa 6 GB radne i 128 GB memorije za pohranu. Što se kamera tiče, tu je glavna kamera sa senzorom od 108 MP, u kombinaciji s 8MP ultra-širokokutnom, 2MP makro i 16MP prednjom kamerom, trebala bi zadovoljiti sve koji vole snimati fotografije i videa za društvene mreže. Pogotovo jer dolazi s VLOG funkcijom koja uključuje predložak za snimanje i bržu objavu online. A da bi sve to funkcioniralo cijeli dan, tu je baterija od 5000 mAh koja podržava turbo punjenje od 67W.

POCO X5 Pro 5G (Foto: Poco)

S druge strane, Poco X5 5G uređaj je srednje klase, koji ima bateriju istog kapaciteta kao i Pro, 5000 mAh, što znači da bi trebala moći izdržati i dulje od jednog dana.  Uređaj je izuzetno lagan (189 grama) i dolazi sa 6,67-inčnim AMOLED Displayem s brzinom osvježavanja zaslona od 120 Hz uz omjer kontrasta 4.500.000:1. Opremljen je Snapdragon 695 čipsetom, a za stabilnost sustava brine se 8GB RAM i 256GB ROM memorije.

POCO X5 5G (Foto: Poco)

Poco X5 Pro 5G dolazi u crnoj, plavoj i žutoj boji, po cijeni od 379 eura, dok je Poco X5 5G dostupan u zelenoj, plavoj i crnoj boji po cijeni od 309 eura.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti