Islandski fotograf Bjorn Stein-grade iskoristio je jedinstvenu priliku i odlučio snimiti posebne fotografije vulkana Fagradalsfjall koji je eruptirao na Islandu. No, umjesto snimanja samo fotoaparatom, Stein-grade upotrijebio je i dron kojim je nadlijetao vulkan te snimio video iz posebne, ptičje perspektive.

Nevjerojatne snimke koje je napravio objavio je na svom Instagramu i odmah pobudio pozornost brojnih zaljubljenika u fotografiju, ali i znanstvenika koji proučavaju vulkane.

 

 

Naime, rijetke su snimke koje omogućuju znanstvenicima zaviriti u samo srce vulkanskog kratera, a Stein-grade uspio je uhvatiti i trenutak izbacivanja lave u zrak.

Erupcija vulkana na Islandu Unatoč spektakularnim prizorima, erupcija vulkana na Islandu ne zabrinjava znanstvenike

Potresi na Islandu Tlo na Islandu podrhtavalo je noćas punih 20 minuta, a nakon toga ih je pogodio niz potresa: "Kao da valjak prolazi ispred kuće"

Unatoč impresivnim snimkama i jedinstvenom pogledu na ovu prirodnu pojavu, vlasti na Islandu nisu bile previše sretne s tim snimkama, te su upozorile sve koji bi željeli učiniti isto, da se ipak suzdrže od takvih pothvata jer je područje oko aktivnog vulkana itekako opasno.

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju