Pogledajte video prometne nesreće: Dobio otkaz, a onda "napao" autonomni automobil

Muškarac koji je dobio otkaz u Waymu, odlučio se osvetiti bivšoj kompaniji pa je namjerno izazvao sudar u kojem je jedna osoba završila u bolnici.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.02.2020. / 08:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google, odnosno njihova kompanija Waymo godinama razvijaju autonomnu tehnologiju za automobile koju su toliko usavršili da su dobili dozvolu za pokretanje servisa za taksije kojima upravljaju računala. Za svaki slučaj, na prednjem sjedištu sjedi i vozač koji preuzima upravljanje vozilom ako dođe do neočekivanih problema u kojima se računalo ne može snaći.

Slika nije dostupna Pogledajte video: Novinar se provozao u automobilu u kojem nije bilo vozača

Vozači nisu zaposlenici Wayma, već su oni zaposlenici drugih kompanija s kojima surađuju, a kako je riječ o osjetljivom poslu, svi moraju zadovoljavati određene sigurnosne standarde. Raymond Tang iz grada Tempe u Arizoni također je, kao zaposlenik kompanije Genesis10, radio kao sigurnosni vozač za Waymo, no prije oko godinu dana dobio je otkaz jer nije zadovoljio spomenute sigurnosne standarde za upravljanje autonomnim vozilima.

Malo je reći da otkaz nije dobro primio te se odlučio osvetiti Waymu, pri čemu je svojim nevjerojatnim postupkom ugrozio živote drugih ljudi. Nakon što prošli mjesec na cesti ugledao Waymov automobil, počeo se neoprezno i opasno voziti i kružiti oko vozila da bi se na kraju ubacio ispred njega i naglo zakočio. Prema pisanju medija, Waymov automobil tada nije bio u autonomnom modu, već je s njim upravljala vozačica koja je zakočila, ali nije uspjela izbjeći udar. Nakon sudara završila je u bolnici zbog ozljeda nastalih prilikom nesreće, ali i zbog problema s astmom.

Waymov automobil Početak kraja za vozače taksija: Waymo najavio "sljedeći korak u našem putovanju prema budućnosti"

Cijela situacija snimljena je s kamerom iz Waymova automobila te je objavljena na YouTubeu. Tang je policiji priznao da je namjerno zakočio ispred automobila, a to nije bio njegov jedini problem s policijom jer je prošli mjesec prijavljen zbog neprimjerena ponašanja.

Izvor: The Verge

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti