Poslastica za noćne ptice: Pratite uživo asteroid označen kao "potencijalno opasan", koji će prozujati pored Zemlje

Iako je službeno označen kao "potencijalno opasan", ovaj asteroid trebao bi proći pored Zemlje na sigurnoj udaljenosti.

Martina Čizmić | 04.03.2022. / 16:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Bilo koji asteroid koji prolazi u blizini Zemlje, za znanstvenike je izuzetno zanimljiv. No, veliki asteroid koji će noćas proći na sigurnoj udaljenosti od našeg planeta, bit će posebna poslastica.

Naime, Virtual Telescope Project planira uživo prenositi prolazak ovog asteroida pored Zemlje. Iako je tehnički označen kao "potencijalno opasan", asteroid 138971 (2001 CB21) neće uzrokovati nikakve probleme za Zemlju.

Slika nije dostupna Divovski i potencijalno opasan asteroid idućeg tjedna približit će se Zemlji najviše u posljednjih 100 godina

Slika nije dostupna Astronomi otkrili još jedan Zemljin "trojanski asteroid" te poručuju da je idealan kandidat za buduće svemirske misije

Iako mjeri između 560 i 1,2 kilometra u promjeru, proći će na sigurnoj udaljenosti koja iznosi otprilike 13 puta udaljenost između Zemlje i Mjeseca, ističu iz Centra za proučavanje bliskih objekata koji vodi NASA-in laboratorij.

Teleskop koji će se koristiti za praćenje ovog asteroida smješten je u blizini Rima, a cijeli prijenos početi će u 4 ujutro po hrvatskom vremenu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti