Posljednja verzija: Nakon Windowsa 10 Microsoft više neće nuditi novi OS

Promjena politike i pristupa nazivima operativnih sustava iz Redmonda donosi pomalo neočekivanu vijest, operativni sustav koji očekujemo za 'mjesec-dva' biti će posljednji iz Microsofta.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 10.05.2015. / 12:49

Posljednja verzija: Nakon Windowsa 10 Microsoft više neće nuditi novi OS

Promjena politike i pristupa nazivima operativnih sustava iz Redmonda donosi pomalo neočekivanu vijest, operativni sustav koji očekujemo za "mjesec-dva" biti će posljednji iz Microsofta.

Ako ste se kojim slučajem zabrinuli, jer ste jedan od onih koji bez Windowsa ne mogu zamisliti svoj radni dan ili zabavne trenutke, usput jedva čekate da se pojavi stabilna verzija Microsoft Windows 10 operativnog sustava, bez brige, nema razloga za paniku. Microsoft, naime, nije odlučio "prestati proizvoditi operativne sustave" (nadamo se da niste to pomislili), već je riječ o novom pristupu sigurnosnim i ostalim nadogradnjama. Do sada smo navikli da se svakih nekoliko godina na tržištu pojavi nova verzija Windowsa, ali s takvom praksom Microsoft je odlučio prestati, pa će svi korisnici koji rade na njihovom operativnom sustavu praktički "za vijeke vijekova" raditi na - Windows 10 OS-u. 

Jerry Nixon, jedan od zaposlenika kompanije iz Redmonda oglasio se i putem Twittera, ali i na Ignite konterenciji, gdje je jasno dao do znanja kako se pristup "numeraciji" operativnih sustava mijenja. Umjesto novih Windowsa, sve što ćete u budućnosti dobiti su nadogradnje, Microsoft je tu jasno poručio kako nadogradnje neće biti unaprijed najavljene, već će se pojaviti onda kada se za to pokaže potreba, odnosno kada nadogradnje budu spremne. Špekulira se kako će postojati najmanje dvije grupe korisnika koji će različitom dinamikom dobivati mogućnost instalacije sigurnosnih nadogradnji, što su mnogi protumačili kao Microsoftovo uvođenje pretplate, ali za sada to nitko iz kompanije nije komentirao. 

Foto via Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti