Poznata je i cijena: Nintendova nova konzola stiže u ožujku

Prodaja Nintenda Switch počinje početkom ožujka, a cijena za američko tržište iznosi 300 dolara

Hina/G.K. | 16.01.2017. / 08:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je Nintendo ostvario fantastične prodajne rezultate s konzolom Wii koja je donijela inovativan način igranja i 'osvojila' dnevne sobe ljudi koji inače nikada ne bi kupili gamersku konzolu, njen nasljednik nije uspio ponoviti sličan uspjeh pa su u ovoj kompaniji odlučili predstaviti novi uređaj s kojim ponovno žele osvojiti korisnike i pružiti im inovativan i zabavan način igranja. Prošle godine tako su predstavili konzolu Switch, a prije nekoliko dana napokon smo saznali više informacija o ovom uređaju, uključujući i ono što najviše zanima većinu potencijalnih korisnika – cijenu i datum početka prodaje. Switch će se tako na tržištu pojaviti za manje od dva mjeseca, 3. ožujka, a prodavat će se po cijeni od 300 dolara u SAD-u, što je ipak više u odnosu na očekivanja nekih analitičara koji su vjerovali kako će ona iznositi oko 250 dolara.

S novom konzolom Nintendo je pokušao povezati 'najbolje od dva svijeta' – klasičnih igraćih konzola i dlanovnih konzola koje sve više zamjenjuju mobilni uređaji. Ovaj uređaj sastoji se od docka i manjeg uređaja koji izgleda poput tableta te se on povezuje s televizorom na kojem se igraju igre, no tablet je moguće odvojiti i na njemu igrati igre (neovisno o docku i TV-u) pri čemu bi baterija trebala trajati između 2,5 i 6,5 sati. Trenutno se razvija više od 80 igara za ovu konzolu, uključujući i još jednu verziju popularnog Maria – Super Mario Odyssey koja će biti dostupna krajem godine. Zanimljivost ove konzole su i kontroleri te dolazi s dva Joy-Cona koja se mogu koristiti kao klasični kontroleri koji prepoznaju pokrete, ali ih se može povezati s tabletom i na njemu koristiti slično kao kontrolere dlanovnih konzola.

Što se tiče ostalih informacija koje smo od Nintenda saznali prošlog tjedna, treba izdvojiti kako će Switch imati 32GB memorije i utor za microSD memorijske kartice, multiplayer igranje na početku će biti besplatno, dok će se poslije naplaćivati, korisnicima će biti dostupna Switch aplikacija za telefone putem koje će moći komunicirati s drugim gamerima, a Nintendo napokon namjerava ukinuti regionalno zaključavane igara tako da će vlasnici ove konzole moći igrati igre kupljene bilo gdje u svijetu.

'Ovo je posljednji pokušaj Nintenda na tržištu kućnih igraćih konzola', komentirali su za BBC neki analitičari koji upozoravaju kako na ovom tržištu trenutno dominiraju Sony i Microsoft te će se, s obzirom na cijenu, Switch konkurirati ovim vrlo popularnim uređajima tako da je teško predvidjeti njegovu prodaju. Ključno za njegov uspjeh zbog toga bi se moglo pokazati 'komuniciranje jedinstvenih aspekata ove konzole', ponajviše mogućnosti Joy-Con kontrolera i ekskluzivni sadržaj, dodali su na BBC-u.

Izvor: BBC

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti