Poznati novi detalji o iPhoneu Air: Stiže potpuno novi model Appleova telefona

iPhone Air ili Slim, kako se spominje u medijima, trebao bi zamijeniti model Plus.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 07.10.2024. / 09:10

iPhone (Foto: Afp)

Prema brojnim informacijama koje su se na mreži pojavile posljednjih mjeseci, gotovo je sigurno kako će Apple sljedeće godine predstaviti novi model iPhonea. Taj bi se model trebao zvati iPhone Air (spominje se i ime iPhone Slim) i u Appleovoj ponudi trebao bi zamijeniti model Plus. Kako mu i samo ime kaže, to bi trebao biti najtanji iPhone dosad i vjerojatno će pokazati smjer u kojem Cookova kompanija želi ići u budućnosti, a to su što tanji i lakši uređaji, koji će i dalje imati vrhunski hardver.

Apple Stiže i novi iPhone: Poznati su Appleovi planovi za početak sljedeće godine

Krajem prošlog tjedna objavljene su nove informacije o najtanjem Appleovu telefonu i prema njima, iPhone Air trebao bi imati potpuno novu vrstu OLED ekrana. Za proizvodnju takvog ekrana trebala bi biti zadužena tajvanska tvrtka Novatek, a njegova najvažnija karakteristika jest što će upravo dizajn takvog ekrana Appleu omogućiti da njihovi telefoni budu još tanji za koji milimetar. Taj zaslon, nazvan TDDI, trebao bi koristiti tehnologiju integracije upravljačkih sklopova za dodir i prikaz tako da će imati jedan sloj manje, što će omogućiti i manje dimenzije. U današnjem svijetu tehnologije i hardvera, kada su uređaji prilično slični i teško je napraviti neke velike promjene u dizajnu i izgledu, čak i tih nekoliko milimetara mogli bi napraviti značajnu razliku.

Treba naglasiti kako zasad nema nikakve službene potvrde o partnerstvu tih kompanija, no prema glasinama objavljenim na DigiTimesu, a koje su prenijeli na stranici Tom’s Guide, Apple bi trebao biti jedan od prvih Novatekovih klijenata te bi proizvodnja ekrana za najtanji iPhone trebala početi u drugom kvartalu sljedeće godine.

Ta se suradnja, prema istim glasinama, možda ne bi ograničila samo na telefone te se spominje kako bi i novi modeli iPada i Appleova pametnog sata također mogli koristiti njihovu tehnologiju. Ako se ona pokaže učinkovitom, postoji mogućnost da bi ih Cookova kompanija mogla koristiti i na savitljivom iPhoneu i iPadu, koji su u planovima tvrtke, ali još nema nekih konkretnih detalja o tome kada bi ih Apple zaista mogao predstaviti.

Samsung Galaxy S24 serija Koji je najbolji telefon na svijetu? AI je analizirao brojne recenzije i dao svoj odgovor

Što se tiče ostalih potencijalnih opcija iPhonea Air, odnosno Slim, spominje se ekran dijagonale 6,6-inča s frekvencijom osvježavanja od 120 Hz, isti hardver kao i model iPhone 17, a navodno bi mogao imati samo jednu kameru sa stražnje strane te kućište koje će biti još otpornije na ogrebotine.

S obzirom na to da je do predstavljanja tog modela ostalo još dosta vremena, možemo očekivati kako će se sljedećih mjeseci objavljivati brojne nove glasine o tom uređaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti