Stiže i novi iPhone: Poznati su Appleovi planovi za početak sljedeće godine

Sljedeći mjeseci bit će prilično uzbudljivi za ljubitelje Applea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.10.2024. / 09:02

Apple (Foto: Afp)

Nije prošlo ni mjesec dana od najvažnijeg godišnjeg događaja za Apple - predstavljanja novih modela iPhonea, a kompanija već priprema sljedeće novitete. Prije kraja ove godine očekujemo još nove modele Macova, najvjerojatnije Mac Mini, MacBook Pro te iMac koje će pokretati posljednja generacija Appleovih čipova, a početkom sljedeće godine stiže novi model iPhonea i iPadova.

Samsung Galaxy S24 serija Koji je najbolji telefon na svijetu? AI je analizirao brojne recenzije i dao svoj odgovor

Generaciju iPhone 17 Apple će, naravno, predstaviti u rujnu sljedeće godine, no zato za početak godine, prema informacijama koje je objavio analitičar Mark Gurman, možemo očekivati još jedan model ovog uređaja - novu generaciju iPhonea SE. Te su telefone dosad karakterizirali zastarjeli dizajn, moderan hardver i pristupačna cijena, no čini se kako bi se od sljedeće godine to moglo prilično promijeniti.

Naime, novi SE navodno bi trebao imati moderniji dizajn - po uzoru na iPhone 14, što znači veći (OLED) ekran u odnosu na dosadašnje modele te napokon više neće imati Home tipku, već će dobiti podršku za FaceID. Ono što se neće mijenjati jest da će imati napredan hardver, pa i od modela SE očekujemo kako će se na njemu moći izvršavati AI operacije.

Jedina je loša vijest što bi cijena takvog iPhonea mogla biti malo veća, no čini se kako bi ovo mogao biti jedan od boljih i naprednijih uređaja srednje kategorije te bi nekima čak mogao zamijeniti i dosadašnje klasične modele iPhonea.

Apple iPhone 16 Pro i Pro Max Influencer snimio isti video s 4 generacije iPhonea: Mnogi su šokirani i postavljaju isto pitanje

Za one koje razmišljaju o kupovini novog modela iPada, Apple također ima dobre vijesti. U pripremi su novi modeli tableta koji će imati "unutarnja poboljšanja", tako da možemo pretpostaviti da će dijagonale ekrana ostati iste, no imat će bolji hardver. Također, Gurman je spomenuo i poboljšanja za tipkovnicu Magic Keyboard.

Kada su u pitanju ovi uređaji, kao i nadolazeći modeli računala, ne treba očekivati neku veliku konferenciju na kojoj će ih Apple predstaviti, već će to biti na nekakvom kraćem virtualnom eventu ili, vjerojatnije, samo u objavi za medije.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti