"Prijavite ga policiji": Snimka iz Tesle otkriva pogibeljnu vožnju Audija na autocesti između Karlovca i Zagreba

Vozač Audija zagrebačkih tablica nasilu se htio probiti ispred automobila koji su prestizali kamione. Malo je nedostajalo da dođe do tragedije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.07.2021. / 12:28

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Autonomna tehnologija upravljanja automobilima toliko je napredovala proteklog desetljeća da danas u Phoenixu Waymo već pruža uslugu vožnje taksijima u kojima nema vozača. Iz te kompanije, odnosno Googlea tvrde kako je računalo puno bolji i sigurniji vozač od ljudi i vjeruju kako u nekoj daljoj budućnosti u vozilima više neće biti volana i papučica gasa i kočnice, već će njima upravljati isključivo tehnologija.

Veliki napredak u tehnologiji ostvarila je i Tesla, čiji su automobili s autopilotom prešli milijune kilometara, uz napomenu da je riječ o asistentu u vožnji tijekom čijeg korištenja ruke uvijek moraju biti na volanu. Neki su uspjeli prevariti autopilot pa su, prepustivši svoje živote u ruke tehnologiji koja je upravljala automobilom, tijekom vožnje spavali.

No svi bi ipak prije odabrali voziti se u automobilom kojim upravlja tehnologija nego u vozilima kojima upravljaju vozači poput jednog vlasnika Audija koji je nedavno divljao na cesti između Karlovca i Zagreba. Snimka je objavljena na stranicama Tesla Motors Cluba i snimljena je kamerom iz Tesle.

Na snimci je prikazana agresivna vožnja Audija koji se pokušava probiti lijevom trakom ispred automobila koji u koloni prestižu kamione. Samo pukom srećom nije došlo do sudara s Toyotom, a iz Tesla Motors Cluba poručili su policiji da, ako žele, kontaktiraju s njima za originalni video. “Prijavite ga policiji”, jedan je od komentara na taj videozapis te bi policija zaista trebala reagirati na takve situacije jer je jako malo nedostajalo da dođe do sudara i nove tragedije na hrvatskim cestama.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti