Prijavite se na besplatnu edukaciju u sklopu projekta "IT obrazovanje za sigurnije sutra" i razvijte digitalne vještine

Besplatno obrazovanje s područja informatike u obliku predavanja dostupno je građanima Vukovara, Rijeke i Siska, dok je online dostupno građanima cijele Hrvatske.

Martina Čizmić | 04.02.2020. / 14:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Više od 150 ljudi ovih će dana ima priliku besplatno se obrazovati, i to za neka od najtraženijih zanimanja iz područja računarstva – web-dizajna, mrežne administracije, programiranja, te svladati osnovna znanja iz informatike u sklopu ECDL edukacije i edukacije za računalnog operatera

U sklopu projekta "IT obrazovanje za sigurnije sutra", koji u cijelosti financira Europski socijalni fond s ciljem poboljšanja zapošljivosti, odnosno konkurentnosti na tržištu rada i onima koji traže bolje mogućnosti u razvoju karijere i onima koji traže zaposlenje, građani diljem Hrvatske imat će priliku razviti svoje digitalne vještine. 

Riječ je o jedinstvenoj prilici besplatnog stjecanja dodatnih digitalnih vještina i relevantnih industrijskih certifikata s područja računarstva, kojom skupine pojedinaca mogu podići svoju konkurentnost na tržištu rada i mogućnosti zapošljavanja. Projekt "IT obrazovanje za sigurnije sutra" trajat će do siječnja 2021. i omogućuje besplatno obrazovanje s područja informatike građanima Vukovara, Rijeke i Siska, dok je u online obliku dostupno građanima cijele Hrvatske.

Besplatno su tako od veljače, kada se planira početak nastave, na raspolaganju programi edukacije vezani uz web-dizajn, sistemsku administraciju, programiranje Internet aplikacija u programskom jeziku C# na platformi .NET, kao i programi vezani uz osnovne računalne vještine – računalni operator i ECDL specijalist. Programi obrazovanja provodit će se korištenjem vrhunskih obrazovnih materijala i uz podršku Algebrinih mentora, te se u svim slučajevima radi o standardnoj, visokoj kvaliteti programa koje Algebra i inače provodi.

Stoga, Algebra poziva pojedince s područja Vukovara, Rijeke i Siska koji udovoljavaju uvjetima za besplatno pohađanje ovih obrazovnih programa u učionici, te građane iz cijele Hrvatske koji programe žele pohađati u online obliku da se što ranije prijave ispunjavanjem prijavnice.

Također, ako živite izvan navedenih gradova, a želite se obrazovati u učionici, postoji mogućnost nadoknade putnih troškova javnim prijevozom do mjesta gdje se održava edukacija.

Ukupna vrijednost projekta i ukupni iznos EU potpore iznosi 1.332.994,50 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti