Procurile informacije: Napokon znamo kada će Apple predstaviti nove modele iPhonea i kada počinje njihova prodaja

Informacije nisu službene, no dolaze iz više izvora i prema njima ostalo je još jako malo vremena do predstavljanja novih modela Appleovih telefona.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.09.2020. / 09:21

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Čekanju je, čini se, kraj. Iako službeno iz Applea još nije potvrđeno, jučer je više izvora objavilo datum predstavljanja i početka prodaje novih modela iPhonea. U Appleu, podsjetimo, više ne vlada tzv. kult tajnosti koji je prevladavao dok je kompanijom upravljao Steve Jobs pa su posljednjih godina glasine o nadolazećim modelima telefona, tableta, satova i drugih uređaja većinom pouzdane tako da nema razloga da im ne vjerujemo i ovog puta.

iPhone (Foto: AFP) Objavljeni detalji o najjeftinijem iPhoneu 12, koji će Apple predstaviti početkom listopada

Prema njima, (virtualnu) konferenciju na kojoj bi trebali saznati sve o četiri modela iPhonea 12 možemo očekivati 13. listopada. Tri dana poslije toga ljubitelji kompanije moći će prednaručiti telefone, a prodaja počinje - 23. listopada. Naravno, informacije o prodaji odnose se na SAD i još nekoliko većih tržišta, no posljednje godine pokazale su kako su telefoni na hrvatsko tržište stizali brzo nakon početka prodaje u SAD-u. Nadamo se da će i ove godine biti tako, iako zbog koronavirusa i kaosa koji je jedno vrijeme izazvao u proizvodnji u kineskim tvornicama postoji mogućnost da iPhone 12 u Hrvatsku stigne koji tjedan kasnije.

Treba napomenuti da se datum početka prodaja odnosi samo na modele iPhone 12 mini i iPhone 12, dok se modeli iPhonea Pro u prodaji očekuju tijekom studenog.

Slika nije dostupna Korisnici iPhonea godinama su čekali ovu opciju, a sad je napokon dostupna i možete je koristiti odmah

Analitičari očekuju da bi ovo moglo biti najveće lansiranje iPhonea posljednjih godina jer će po prvi put Apple predstaviti čak četiri modela s kojima će pokriti različite veličine, ali i cijene kako bi uređaji bili dostupniji što većem broju korisnika. U ponudi će biti dva "obična" telefona - iPhone 12 mini i iPhone 12 s dijagonalama ekrana od 5,4 i 6,1 inča te dva Pro modela s dijagonalama ekrana od 6,1 i 6,7 inča. Svi modeli imat će OLED ekrane, čipset A14 Bionic te podršku za 5G, a Pro modeli imat će više kamera i neke naprednije opcije.ž

Izvor: Tom`s Guide 
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti