Promjena strategije: Odlična vijest za sve ljubitelje Samsungovih telefona

Samsung je nove tehnologije prvo predstavljao na flagship modelima telefona, no već od kraja ove godine takve će opcije prvo dobiti jeftiniji uređaji, poput A modela srednje kategorije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.09.2018. / 10:27

Samsung Galaxy A8(2018) (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Ovu godina na mobilnom tržištu obilježio je pad isporuka pametnih telefona i daljnji rast popularnosti kineskih brandova. Njihovi telefoni po cijenama jeftinijima od poznatijih konkurenata donose moderne tehnologije i opcije rezervirane samo za flagship modele te se sve više korisnika okreće kompanijama poput Huaweija, Xiaomija, Oppa, OnePlusa i drugima koje donose odličan omjer cijene i kvalitete.

Ovakva situacija utjecala je i na prodaju Samsungovih uređaja te su se iz ove kompanije odlučili na promjenu strategije kako bi lakše konkurirali jeftinijim "kinezima". Šef mobilnog odjela DJ Koh u intervjuu za CNBC rekao je kako je početkom ove godine promijenio organizaciju odjela istraživanja i razvoja i planiranja proizvoda te ih je pripremio za promjenu strategije koju od ove godine uvodi Samsung.

Umjesto, kao do sada, predstavljanja novih tehnologija i opcija na najjačim modelima iz Galaxy S i Note telefonima, južnokorejska kompanija već od kraja ove godine te bi nove opcije prvo trebala predstaviti na jeftinijim modelima poput telefona iz A serije, a tek će ih nakon toga implementirati i na skuplje uređaje. Promjena strategije usmjerena je na milenijalce koji nemaju dovoljno novca za kupovinu flagship uređaja te ih Samsung želi privući s uređajima srednje kategorije koji će sada prvi dobiti nove i napredne tehnologije, rekao je Koh.

Također, kako neka tržišta pametnih telefona i dalje rastu, poput indijskog i nekih država južne Azije – na tim su tržištima također popularni telefoni kineskih brandova, a Samsung im s novom strategijom žele uzeti dio tržišta.
Osim što prvi takav model planiraju predstaviti već krajem ove godine, Koh kaže kako će u budućnosti pokušati predstavljati takve telefone srednje kategorije češće nego samo jednom godišnje.

Ova najava izvršnog direktora mobilnog odjela iz Samsunga odlična je vijest za sve ljubitelje ove kompanije jer u budućnosti možemo očekivati da će njihovi jeftiniji uređaji, odnosno telefoni srednje kategorije imati brojne napredne opcije koje će tek nakon toga dobiti i modeli iz Galaxy S i Note serija, što bi trebalo privući veliki broj korisnika.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti