Ovu godina na mobilnom tržištu obilježio je pad isporuka pametnih telefona i daljnji rast popularnosti kineskih brandova. Njihovi telefoni po cijenama jeftinijima od poznatijih konkurenata donose moderne tehnologije i opcije rezervirane samo za flagship modele te se sve više korisnika okreće kompanijama poput Huaweija, Xiaomija, Oppa, OnePlusa i drugima koje donose odličan omjer cijene i kvalitete.

Ovakva situacija utjecala je i na prodaju Samsungovih uređaja te su se iz ove kompanije odlučili na promjenu strategije kako bi lakše konkurirali jeftinijim "kinezima". Šef mobilnog odjela DJ Koh u intervjuu za CNBC rekao je kako je početkom ove godine promijenio organizaciju odjela istraživanja i razvoja i planiranja proizvoda te ih je pripremio za promjenu strategije koju od ove godine uvodi Samsung.

Umjesto, kao do sada, predstavljanja novih tehnologija i opcija na najjačim modelima iz Galaxy S i Note telefonima, južnokorejska kompanija već od kraja ove godine te bi nove opcije prvo trebala predstaviti na jeftinijim modelima poput telefona iz A serije, a tek će ih nakon toga implementirati i na skuplje uređaje. Promjena strategije usmjerena je na milenijalce koji nemaju dovoljno novca za kupovinu flagship uređaja te ih Samsung želi privući s uređajima srednje kategorije koji će sada prvi dobiti nove i napredne tehnologije, rekao je Koh.

Također, kako neka tržišta pametnih telefona i dalje rastu, poput indijskog i nekih država južne Azije – na tim su tržištima također popularni telefoni kineskih brandova, a Samsung im s novom strategijom žele uzeti dio tržišta.
Osim što prvi takav model planiraju predstaviti već krajem ove godine, Koh kaže kako će u budućnosti pokušati predstavljati takve telefone srednje kategorije češće nego samo jednom godišnje.

Ova najava izvršnog direktora mobilnog odjela iz Samsunga odlična je vijest za sve ljubitelje ove kompanije jer u budućnosti možemo očekivati da će njihovi jeftiniji uređaji, odnosno telefoni srednje kategorije imati brojne napredne opcije koje će tek nakon toga dobiti i modeli iz Galaxy S i Note serija, što bi trebalo privući veliki broj korisnika.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju