Proslavili su 10. godišnjicu rada, a svojim rezultatima obaraju rekorde: "Možemo si priuštiti da biramo klijente"

Očekuju rast od 50 posto te planiraju prihode za 2023. više od 4.5 milijuna eura.

Martina Čizmić | 06.06.2023. / 15:54

Undabot management tim (Foto: Undabot)

Nema puno tvrtki koje se mogu pohvaliti stalnim rastom prihoda, a kamo li rastom od 50 posto u samo godini dana. No, tehnološkoj tvrtki Undabot, koja nudi cjelokopna tehnološka rješenja, to će uspjeti i to ove godine kad slave 10 godina postojanja i uspješnog rada. 

Hrvoje Kapetanović, izvršni direktor Undabota, predstavljajući rezultate tvrtke, naglasio je rast prihoda od 37 posto u prošloj godini u odnosu na 2021., te rast prihoda od 92 posto u prvom kvartalu tekuće godine u odnosu na isto razdoblje lani. Istaknuo je kako Undabot planira zaključiti prvu polovicu 2023. s 2,4 milijuna eura prihoda, a do kraja godine očekuju rast od 50 posto u odnosu na godinu ranije.

Udio izvoza u prihodima 2022. godine iznosio je 86 posto, a u prvom kvartalu 2023. 98 posto. Većina inozemnih klijenata dolazi iz zemalja sjeverne i zapadne Europe, Ujedinjenog Kraljevstva i SAD-a.

Unatoč krizi koja pogađa IT industriju, Kapetanović ističe, da u Undabotu trenutno nemaju problema s pronalaskom novih klijenata i projekata. Posebno je naglasio da vode računa i biraju veće projekte koji traju između šest i dvanaest mjeseci, kako bi se mogli u miru posvetiti klijentu i projektu. 

Slika nije dostupna Hrvatska IT tvrtka osvojila dvije prestižne nagrade za "pametnu bilježnicu"

Undabot, među ostalim, nudi usluge tehničkog konzaltinga, dizajna i razvoja kompleksnih web i mobilnih rješenja po mjeri klijenta. Koriste široki raspon tehnologija, što im je omogućilo da privuku zavidan popis klijenata među kojima su Coca-Cola Hellenic Group, CLIQ Digital, Styria Media Group, Austrijska pošta, A1 Telekom Austria Group, Wiener Osiguranje, Njuškalo, Foreo i Nova TV.

Pohvalili su se i činjenicom da je Clutch, najveća svjetska platforma za rangiranje IT kompanija, u zadnje tri godine Undabot uvrstila među najbolje sotfverske tvrtke u svijetu, a osvajali su i nagrade na prestižnim strukovnim natjecanjima, kao što su W3, Web Excellence Awards, Mixx i Pioneers.

Iako su već sad prepoznati i izvan granica Hrvatske, imaju ambiciozne planove za budućnost. Tako će otvoriti novi ured u Osijeku, ali uskoro i ured u inozemstvu, a najavili su i proširenje portfolia usluga te daljnje širenje na tržištima SAD-a, sjeverne i zapadne Europe.

Ana Šeler, Head od Design, predstavila je Undabotove usluge izrade dizajna rješenja i neke od nagrađivanih projekata. Posebno se osvrnula na nedavno lansiranu platformu za streaming audio-vizualnog sadržaja i video igara, cliq.de. Radi se o platformi za njemačko tržište, za klijenta CLIQ Digital, specijaliziranog za online oglašavanje i kreiranje streaming usluga koje se oglašavaju ciljanim korisnicima.

Više od deset godina sanjali smo o razvoju platforme cliq.de. Undabot se pokazao kao vrlo profesionalan, predan i fleksibilan partner. Impresionirani smo njihovom multidisciplinarnom ekspertizom, istaknuo je prilikom predstavljanja George Ursateanu, izvršni direktor tvrtke CLIQ Digital.

U Undabotu su posebno ponosni na činjenicu da je 80 posto njihovih zaposlenika na visoko kvalificirano, a 40 posto zaposlenih čine žene, što samo dokazuje da IT industrija više nije samo za muškarce. 

Na pitanje, kako pronalaze visoko kvalificirane zaposlenike, Kapetanović je otkrio kako su oni jedna od rijetkih tvrtki kojima se ljudi sami javljaju te si mogu dopustiti da kroz rigorozan odabir, izaberu najbolje i najiskusnije. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti