Putinov veliki saveznik pohvalio se Teslinim Cybertruckom opremljenim strojnicom i poručio da ga šalje na ukrajinski front

Ako je vjerovati objavi čečenskog vođe i Putinova saveznika Ramzana Kadirova, naoružana verzija Tesling Cybertrucka ide na ukrajinski front. Svi sad čekaju reakciju Elona Muska.

Branimir Vorša | 18.08.2024. / 09:52

Teslin Cybertruck napružan strojnicom čečenskog vođe Ramzana Kadirova
Teslin Cybertruck naoružan strojnicom čečenskog vođe Ramzana Kadirova (Foto: Ramzan Kadyrov/Telegram)

Ramzan Kadirov, čelnik ruske regije Čečenije, u subotu je predstavio svoj Tesla Cybertruck opremljen strojnicom, podijelivši video kako vozi to vozilo. U objavi na Telegramu, Kadirov je izrazio divljenje prema Cybertrucku i njegovom tvorcu, Elonu Musku, nagovještavajući potencijalnu ulogu tog vozila u rtu u Ukrajini.

Dobili smo Tesla Cybertruck od cijenjenog Elona Muska. Bilo mi je drago testirati ovu novu tehnologiju i osobno sam svjedočio zašto se s pravom zove 'Cyberbeast'. Cybertruck će uskoro biti poslan u SVO zonu, gdje će pod određenim uvjetima biti tražena roba. Uvjeren sam da će ova 'zvijer' uvelike koristiti našim vojnicima, napisao je Kadirov, prema prijevodu objave s Telegrama koju prenosi Business Insider.

Tesla tek treba odgovoriti na zahtjev američkih medija za komentar. Pitanje je i može li Tesla na neki način onesposobiti taj Cybertruck elektroničkim putem, kako to vozilo ne bi sudjelovalo u sukobima u Ukrajini, pogotovo ne na ruskoj strani.

Kadirov, ključni saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, poznat je po svojoj prisutnosti na društvenim mrežama i propagandnim trikovima. U svibnju je ustvrdio da je 43.500 čečenskih boraca služilo u Ukrajini.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti