Putujete izvan Europe? Evo kako i dalje jednostavno biti uvijek online

EU roaming nas je razmazio pa smo zaboravili što točno znači boraviti u nekoj zemlji s pravim roamingom. Ovo rješenje uvelike olakšava takav boravak.

Martina Čizmić | 25.03.2024. / 11:55

eSIM (Foto: Revolut)

 Većina stanovnika Europske unije više ni ne razmišlja o kupovini turističke SIM kartice kad putuje diljem Europe. Zahvaljujući EU roamingu, svoju domaću tarifu mogu pod istim uvjetima koristiti i u ostalim zemljama EU (i u nekim izvan nje). No, što kad otputuju u neku drugu zemlju - primjerice Srbiju, SAD ili pak Japan?

Nudi im se nekoliko mogućnosti - mogu ili kupiti klasičnu SIM karticu u toj zemlji (namijenjenu turistima ili običnim korisnicima) i aktivirati neku kratku tarifu koja će im biti dovoljna za boravak u toj zemlji; ili pak snalaziti se sa hotelskim, restoranskim i ostalim besplatnim bežičnim mrežama do kojih je teže ili lakše doći. No, mogu se poslužiti i nekom od aplikacija koje nude uslugu stvaranja eSIM-a, odnosno elektroničke verzije SIM kartice, a preko koje je onda moguće kupiti određenu tarifu, bez kupovine fizičke kartice. 

Do sad je za korištenje takvih eSIM-ova bilo potrebno instalirati neku od aplikacija. No, Revolut je svojim korisnicima odlučio ponuditi eSIM i međunarodne podatkovne planove unutar svoje osnovne aplikacije

Tako svi Revolut korisnici u Hrvatskoj, s mobilnim uređajima kompatibilnim s eSIM karticom imaju pristup eSIM-u, bez obzira na to koji Revolut plan koriste. Kada instaliraju eSIM, korisnici će moći nadopunjavati podatke gdje god krenu – bez potrebe za fizičkom SIM karticom. Povezivanje eSIM-a omogućuje korisnicima korištenje aplikacije Revolut bez korištenja mobilnih podataka – što znači da ako korisnik Revoluta dođe u određenu državu i nema pristup podacima, i dalje može pristupiti svojoj aplikaciji Revolut i koristiti sve proizvode i značajke, uključujući nadopunu mobilnih podataka.

Ultra korisnici dobit će pristup novoj pogodnosti u sklopu svog plana kada instaliraju eSIM putem aplikacije Revolut – 3 GB mobilnih podataka za korištenje na međunarodnoj razini, uz limit koji se automatski obnavlja svaki mjesec. Korisnici u Hrvatskoj koji instaliraju svoj novi eSIM do 1. svibnja 2024. također će moći iskoristiti ponudu dobrodošlice od 100 MB besplatnih međunarodnih mobilnih podataka.

U Revolutu koristimo tehnologiju kako bismo pojednostavili živote naših korisnika, a to je upravo ono što naš eSIM postiže. Nudi besprijekoran pristup mobilnim podacima, eliminirajući neugodnosti visokih cijena ili potrebe za kupnjom i korištenjem fizičke SIM kartice, pojasnio je Elyas Sadou, Product Owner eSIM-a u Revolutu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti