Računala nisu sigurna: Trump ima nevjerojatan prijedlog za sigurnu komunikaciju

Umjesto putem interneta, Trump kaže kako bi važne poruke trebalo zapisivati na papire i slati putem kurira, na 'staromodan način'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.01.2017. / 08:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Za razliku od Baracka Obame koji je često koristio tehnologiju te se u svojim kampanjama uvelike oslanjao na društvene mreže, njegov nasljednik Donald Trump pripadnik je stare škole kojeg računala i tehnologija ne zanimaju previše. Na zabavi kojoj je prisustvovao tijekom novogodišnje noći, Trump je govorio o računalnoj sigurnosti, privatnosti i optužbama kako su mu ruski hakeri pomogli u dobivanju izbora. Trump je tako, govoreći o privatnosti podataka, rekao ono što nam je svima odavno dobro poznato – 'niti jedno računalo nije sigurno' te je dao savjet za najsigurnije slanje informacija koje neće moći probiti niti najbolji hakeri. Name, u slučaju nekih vrlo važnih informacija, umjesto slanja putem interneta, Trump kaže kako je najbolje poslužiti se 'staromodnim načinom', odnosno zapisati ih na papir i poslati po kuriru.

Naravno, ne treba očekivati kako će Trump na ovaj način komunicirati sa svojim podređenima kada preuzme novu dužnost, no novinari smatraju kako ovakve izjave najbolje pokazuju njegov odnos prema modernoj tehnologiji i računalima. Još ranije rekao je kako nam računala samo kompliciraju živote te kako zbog njih više 'nitko ne zna što se zapravo događa', a iako nije ljubitelj tehnologije, kaže da zna puno toga o hakiranju koje je jako teško dokazati, zbog čega treba biti oprezan s 'teškim optužbama' kako su mu ruski hakeri pomogli na putu do mjesta najmoćnijeg čovjeka SAD-a. Najavio je i kako će ovog tjedna otkriti neke nove informacije o hakiranju koje bi mogle iznenaditi mnoge ljude te s nestrpljenjem iščekujemo što će Trump reći i koga će optužiti (ako ima takve informacije) za hakiranje.  

Izvor: AP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti