Radikalna verzija Galaxyja S10: U pripremi je najjači Samsungov telefon!

Ekran dijagonale čak 6,7 inča, četiri kamere sa stražnje strane i dvije prednje kamere, podrška za 5G – to su opcije najjačeg modela Galaxy S10.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.11.2018. / 09:16

Samsung (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Sljedeće godine Samsung slavi desetu godišnjicu svoje najpopularnije serije pametnih telefona Galaxy S. Tijekom posljednjih devet godina upravo su ti modeli bili najveći konkurenti Appleovu iPhoneu i za mnoge najbolji Androidi na tržištu. U posljednje vrijeme konkurencija je sve jača, a jedna od zamjerki Samsungovim ovogodišnjim pametnim telefonima jest to što je Galaxy S9 previše sličan modelu S8, dok korisnici traže promjene i novitete.

Takve velike promjene možemo očekivati sljedeće godine kada južnokorejska kompanija kreće u ofenzivu te namjeravaju predstaviti čak 4 modela iz serije Galaxy S10. Dva modela trebala bi imati dijagonalu ekrana od 5,8 inča – "jeftiniji" model s ravnim ekranom koji bi trebao konkurirati iPhoneu XR i klasični S10, dok bi S10+ trebao imati dijagonalu ekrana od 6,4 inča, pri čemu će ti telefoni imati između 3 do 5 kamera raspoređenih s prednje i stražnje strane.

Pored ovih modela, The Wall Street Journal objavio je da Samsung priprema i jubilarni model za desetogodišnjicu serije Galaxy S i ako su ove informacije istinite, to bi trebao biti najjači pametni telefon ove kompanije do sada.

Razvijaju ga pod kodnim imenom Beyond X te bi trebao imati ekran dijagonale čak 6,7 inča i čak šest kamera – četiri sa stražnje i dvije s prednje strane. Fotografske mogućnosti novog Galaxyja bit će od velike važnosti jer, kako je nedavno na Twitteru objavio Ice Universe, jedan od najpoznatijih insidera mobilne industrije s odličnim izvorima, Samsung želi vratiti titulu najboljeg mobilnog fotografa.

Također, najjača verzija Samsungova pametnog telefona Galaxy S10 imat će i podršku za 5G mreže te će ovo biti jedan od prvih 5G pametnih telefona.

Što se ostalih modela iz nadolazeće serije Galaxy S10 tiče, spomenut ćemo da bi trebali imati senzor otisaka prstiju ugrađen u ekran te prednju kameru koja navodno neće biti smještena u notchu, već u rupici u samom ekranu. Naravno, ovo su još glasine te ćemo tek za nekoliko mjeseci saznati sve službene informacije o ovim telefonima, no prema svemu što do sada možemo pročitati na internetu, Samsungova desetka bit će zanimljivija i atraktivnija od modela koje je kompanija predstavljala posljednjih godina, dok će Beyond X biti jedan od najboljih pametnih telefona 2019. godine.

Izvor: Forbes
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti