Radujte se narodi: Tesla se napokon pohvalila prvim serijski proizvedenim Cybertruckom

I to se dogodilo, Teslin dugo najavljivani Cybeertruck upravo je po prvi puta dovršen na proizvodnoj liniji, čime je njegova serijska proizvodnja i službeno počela.

Branimir Vorša | 16.07.2023. / 11:22

Tslini radnici s prvim serijski proizvedenim Cybertruckom
Teslini radnici s prvim serijski proizvedenim Cybertruckom (Foto: @tesla/Platforma X)

Tesla je objavila da je dovršena prva proizvodnja njihovog električnog kamioneta Cybertruck u Gigatvornici u Teksasu, iako kasni gotovo dvije godine za početnim planom. Tesla je na Twitteru podijelila fotografiju na kojoj se vide brojni radnici koji nose kacige i žute prsluke oko prvog serijski proizvedenog Cybertrucka. Objavu je, naravno i uz vlastito odobravanje, retvitao i Teslin šef Elon Musk.

Musk je prvi put predstavio Cybertruck još krajem 2019. godine, a iz Tesle su prvotno rekli da će proizvodnja započeti krajem 2021. godine. Međutim, tvrtka je kasnije upozorila da će proizvodnja započeti polako i s manjim brojevima u usporedbi s ostalim modelima vozila.

Cybertruck se ističe svojim prepoznatljivim uglatim oblikom i tijelom od nehrđajućeg čelika, koje Tesla naziva egzoskeletom. Neki su analitičari kritizirali dizajn, smatrajući ga proizvodom koji nije za široke mase i kojem nedostaje privlačnosti.

Musk je u travnju spomenuo da se isporuka prvog Cybertrucka očekuje između srpnja i rujna. Priznao je da će proizvodni proces za Cybertruck biti postupan, sličan drugim novim proizvodima.

Potrebno je vrijeme da se proizvodna linija pokrene, a ovo je stvarno vrlo radikalan proizvod. Nije napravljen na način na koji se rade drugi automobili. Pa da vidimo, poručio je Musk.

Tijekom predstavljanja Cybertrucka 2019. godine dogodila se nezgoda kada je prozor za koji se tvrdilo da se ne može slomiti, razbila metalna kugla.

U početku je Tesla najavila tri verzije Cybertrucka, čija je cijena između 40.000 i 70.000 dolara. Međutim, tvrtka je kasnije uklonila cijene sa stranice za narudžbe kupaca, gdje zainteresirani kupci mogu položiti depozit od 100 dolara.

Konkurenti su međutim brzo ušli na tržište električnih kamiona, s ponudama kao što su Ford F-150 Lightning i Rivian Automotive R1T, oba s konvencionalnim dizajnom kamioneta.

Isto tako, Teslini financijski rezultati za drugo tromjesečje trebali bi biti objavljeni 19. srpnja.

Izvor: AP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti