RECENZIJA: MeanIT LED lampa sa satom i alarmom - doza elegancije i pameti na radnom stolu

LED lampa L5 zanimljiv je gadget, koji dolazi u elegantnom pakiranju pa ga možete bez problema i pokloniti nekome za koga znate da bi mu (ili njoj) dobro došlo u njihovom prostoru.

Martina Čizmić | 05.09.2021. / 11:03

Galerija

Spomenemo li riječ "gadget", zasigurno ćete pomisliti na nešto što u opisu ima riječ pametno. No, ovaj gadget, iako ima na sebi zanimjive podatke, teško možemo opisati pametnim. Pa ipak sigurno je da za njega ima mjesta u svakom domu i uredu. 

Radi se o MeanIT LED lampi L5 sa satom koja ima zanimljiv i nadasve praktičan dizajn. Naime, njena se "glava" može savijati i pomicati te tako omogućava usmjeravanje svjetla točno u onom smjeru u kojem vam najviše treba. 

Njen elegantan dizajn, jer dolazi u crnoj boji presvučena umjetnom kožom, garantira joj mjesto kako u uredu, tako i u bilo kojem domu ili radnoj sobi. 

Ono što ju stavlja u kategoriju gadgeta je ekran na koje su prikazani datum, vrijeme i aktualna temperatura u prostoru u kojem se nalazi. Ispod ekrana nalazi se gumb odnosno pločica osjetljiva na dodir, a kojom se upravlja samom lampom. Tako, ovisno o broju dodira pojačavate ili gasite samo svjetlo. Uz to što pokazuje vrijeme, ova lampa može služiti i kao budilica. Dovoljno je podesiti vrijeme buđenja, uključiti alarm i budite sigurni da će vas probuditi čak i iz dubokog sna. Naime, zvuk alarma je prilično glasan i iritantan. 

Lampa se napaja pomoću struje, a mala baterija skrivena u dnu lampe garantira da će sat ostati točan čak i ako nestane električne energije. Ipak jedna napomena, baterija ne osigurava napajanje ekrana, pa tako ako nestane struje ipak nećete moći provjeriti koliko je sati, ali isto tako i nećete morati ponovno podešavati sat kad se struja vrati. 

Za upravljanje satom odnosno alarmom, zaduženi su gumbići na dnu lampe, kojima ujedno i birate melodiju alarma kojom želite buditi sebe, ukućane, a u nekim slučajevima i susjede. 

LED lampa L5 zanimljiv je gadget, koji dolazi u elegantnom pakiranju pa ga možete bez problema i pokloniti nekome za koga znate da bi mu (ili njoj) dobro došlo u njihovom prostoru. 

Mi zaista nismo pronašli neke konkretne zamjerke ovom uređaju, osim možda crne boje koja je magnet za otiske prstiju i prašinu. No, ako usporedimo sve njegove prednosti i mane možemo slobodno reći da za 299 kuna (koliko ova lampa stoji) dobivate elegantan i koristan uređaj koji će privući poglede, a neće vam isprazniti novčanik. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti