RECENZIJA: MeanIT Tablet K10 plus kids - edukativni tablet namijenjen najmlađima

Jedna od prednosti ovog tableta je i što dolazi gotovo spreman za korištenje ravno iz kutije. Dovoljno će biti spojiti ga na bežičnu mrežu, ažurirati aplikacije i može u ruke djetetu.

Martina Čizmić | 29.08.2021. / 17:38

Galerija

 Koje je najbolje vrijeme za upoznavanje djece s tehnologijom i kako to napraviti, pitanje je koje vjerojatno muči brojne roditelje. S jedne strane, svijet oko nas je takav da je bez korištenja tehnologije (i njenog poznavanja) sve teže živjeti. S druge strane, previše tehnologije i gledanja u ekran, pokazalo se, ne utječe baš najbolje na djecu. 

Nećemo ulaziti u to kad bi i kako bilo najbolje upoznati djecu s tehnologijom, već ćemo predstaviti uređaj koji bi mnogima mogao olakšati taj korak. Radi se o domaćem tabletu namijenjenom upravo djeci - MeanIT Tablet K10 plus kids. 

MeanIT tablet K10 plus kids - 9 (Foto: Zimo)

Ako vam ime nije sugeriralo da se radi o tabletu osmišljenom i napravljenom za malu djecu, njegov veseli izgled zaisigurno hoće. Još uvijek smo u dvojbi radi li se o tigru, mačku ili medvjedu, ali u svakom slučaju plastični oblik životinje i zvučnici smješteni u njenim ušima sigurno će razveseliti svako dijete. 

Na prvi dodir tablet djeluje prilično plastično i glatko, pa bi bilo dobro da ga djeca koriste za stolom ili barem iznad neke mekanije površine. Pogotovo ako se radi o mlađoj djeci. Tablet ima i maleni stalak koji je skriven u nosu životinjice pa ga se može postaviti i u okomiti položaj za lakše gledanje sadržaja na njemu. 

Što se samog sadržaja tiče, on je u potpunosti podređen djeci. Dolazi sa cijelim nizom aplikacija za učenje slova, brojki, glazbe, prepoznavanje životinja, pa čak i pjevanje. 

Većina aplikacija koje se mogu pronaći na samom tabletu je na engleskom (a moguće je prebaciti i na kineski jezik). Uz djeci namijenjene aplikacije, tu su još i klasične Googleove aplikacije poput YouTubea, Gmaila i ostalog. 

MeanIT tablet K10 plus kids - 1 (Foto: Zimo)

Ne želite li da vaša djeca nehotice kliknu na neku od tih aplikacija, možete aktivirati aplikaciju iWawa, koja roditeljima pruža određenu razinu roditeljske zaštite i mogu kontrolirati što će njihova djeca koristiti odnosno čemu će imati zabranjen pristup. U sklopku iWawe djeca mogu koristiti brojne aplikacije, snimati fotografije (pomoću prednje 0.2MP ili stražnje 3 MP kamere na tabletu), uređivati ih, gledati dječju televiziju (na 7-inčnom ekranu) ili pak pratiti priču u digitalnoj slikovnici. 

Treba napomenuti da je neke od ovih aplikacija moguće koristiti i bez internetske veze, dok je za većinu ona ipak potrebna. 

S obzirom na to da je namijenjen maloj djeci, ovaj se tablet ne može pohvaliti velikom snagom ni brzinom. Dolazi s Android 10 Go operativnim sustavom, 2 GB radne memorije i 16 GB prostora za pohranu koji je moguće proširiti do maksimalno 32 GB. Procesor je četverojezgreni, maksimalne brzine 1,5GHz. Uz bateriju od 3000mAh, tablet može bez problema raditi 4-5 sati (ovisno o tome što se na njemu radi), nakon čega mu je potrebno punjenje. Za razliku od drugih tableta, ovaj dolazi s čak dva različita načina punjenja - klasičnim microUSB priključkom i 5V DC priključkom za punjenje. Mnoge će roditelje razveseliti i činjenica da tablet ima utor za slušalice (klasični 3,5mm), što znači da će djeca moći uživati u glazbi i omiljenim crtanim serijama bez iritiranja roditelja ili ometanja drugih oko sebe. 

MeanIT tablet K10 plus kids - 10 (Foto: Zimo)

Jedna od prednosti ovog tableta je i što dolazi gotovo spreman za korištenje ravno iz kutije. Dovoljno će biti spojiti ga na bežičnu mrežu, ažurirati aplikacije i može u ruke djetetu. 

Nakon kraćeg druženja s tabletom (iako nismo baš tako mladi) možemo reći da je ovo zgodan tablet za uvođenje djece u svijet tehnologije. Ako bismo baš morali dati neku dobnu granicu, recimo da je izvrstan za djecu vrtićke i predškolske dobi koja su spremna učiti i istraživati kroz igru. Prilično je čvrst i izdržljiv, pa se ne morate bojati ako dijete odluči prstima umrljanima od čokolade pipkati po ekranu, ali ni ako ga "slučajno" ispusti na pod. 

MeanIT tablet K10 plus kids - 12 (Foto: Zimo)

I da, s obzirom na to da ima predinstaliran Chrome preglednik i Gmail, čak i roditelji mogu, u nuždi, posuditi tablet od svog djeteta ne bi li provjerili e-mailove. 

Želite li pripremiti svoje (ili neko drugo) dijete za svijet u kojem tehnologija vlada, ovaj je tablet dobar prvi korak. Pogotovo jer mu se cijena kreće oko 700 kuna. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti