RockMelt Beta 2 ima novi chat, novu Twitter aplikaciju i Chromium 10

Preglednik oko kojeg se diglo mnogo medijske prašine nakon njegovog lansiranja - Rockmelt, dobiva novi nastavak uz mnoga unaprjeđenja.

Zimo Zimo Zimo | 01.04.2011. / 19:33

RockMelt Beta 2 ima novi chat, novu Twitter aplikaciju i Chromium 10

Preglednik oko kojeg se diglo mnogo medijske prašine nakon njegovog lansiranja - Rockmelt, dobiva novi nastavak uz mnoga unaprjeđenja.

Novi chat, nova Twitter aplikacija, spremanje sadržaja za kasnije i Chromium 10 novosti su koje nas očekuju u drugoj inačici RockMelta koji stiže u narednim danima.

Iako se mnogo ljudi odlučilo testirati RockMelt, malo njih se zadržalo na istom. Više manje i dalje najveći dio na tržištu drže Firefox, Safari, Chrome, IE.

Izgleda kako dečki u RockMelt timu ne odustaju od svojih projekata, iza čije financijske konstrukcije stoji Andreessen Horowitz, inače osnivač nekad vrlo populatnog preglednika Netscapea.


Chat


Krenimo redom. Jedna od opcija koju su korisnici najviše tražili je multichat, odnosno komunikacija sa više korisnika od jednom. Uz RockMelt 2, chat sa pojedinom osobom nalazi se u donjem dijelu ekrana, dok vi dalje možete nesmetano surfati. Tab sa chatom može se maknuti u zaseban prozor kao što je to bio slučaj prije.


Nova aplikacija View Later


Inspirirani Instapaperom, koji na vrlo lagan način omogućuje da pohranite stranice koje ćete pogledati kasnije, RockMelt je objavio novu aplikaciju 'View Later' koja omogućuje korisnicima da pohrane URL i ostale linkove za čitanje kasnije.

Ova značajka omogućuje i pohranu stranica sa Facebooka i Twittera, pa tako klikom na ikonu pokraj URL bara spremate stranice koje možete pročitati kasnije, uz to da su linkovi dostupni sa bilo koje lokacije gdje se logirate na RockMelt.


Nova aplikacija za Twitter


Kako piše na blogu RockMelta, više od 50% njihovih korisnika koristi Twitter aplikaciju integriranu u RockMelt koja sada ima nove značajke. Od sada su vam dostupne liste i @mentions, možete uređivati vaše tweeteve, vidjeti direktne poruke, odgovoriti svim korisnicima i pretraživati Twitter i to sve u realnom vremenu uz pomoć novog Twitter API-a.


Chromium 10


Pogonjen novim Chromium 10, RockMelt je brži i bolji nego dosad, zahvaljujući najnovijim updateima Chromiuma. Nadalje ispravljeni su mnogi bugovi koji uključuju podršku Chrome tema, obavijesti Twittera, i ostalog.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti