Roditelji koji djeci dopuštaju igranje GTA i Call of Duty bit će prijavljeni policiji?

Ravnatelji nekih osnovnih škola u Velikoj Britaniji upozorili su roditelje da, ako njihova djeca budu igrala igre poput GTA i CoD, na vrata će im pokucati policija i socijalna služba

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.03.2015. / 09:10

Roditelji koji djeci dopuštaju igranje GTA i Call of Duty bit će prijavljeni policiji?

U medijima često možemo čitati o raspravama o tome utječu li nasilne video igre na ponašanje djece i tinejdžera pri čemu su neki uvjereni da su igre poput Call of Duty ili pogotovo Grand Theft Auto opasne za mlade. Dio roditelja djeci dopušta igranje ovakvih igara (neki ih i sami igraju), dok dio njih zabranjuje da im djeca 'uživaju' u virtualnom nasilju, no roditelji u dijelu škola u Velikoj Britaniji u budućnosti morat će paziti kakve igre igraju njihova djeca jer bi im zbog toga na vrata mogla pokucati policija. Naime, ravnatelji nekih osnovnih škola okupljeni u Nantwich Education Partnership (koji sačinjava 15 osnovnih škola) upozorili su roditelje koji svojoj djeci dopuštaju igranje nasilnih video igara da će ih prijaviti policiji, ali i socijalnoj službi zbog zapostavljanja.

Oni tvrde kako bi ovakve video igre mogle potaknuti rano seksualno (a često i nasilno) ponašanje kod djece i tinejdžera, a roditelje su upozorili kako njihova djeca ne smiju imati otvorene profile na društvenim mrežama poput Facebooka i servisa za komunikaciju poput WhatsAppa jer na njima prijete seksualni predatori. U pismu koji su ravnatelji poslali roditeljima, a koje prenose na The Telegraphu, napominju kako su neka djeca iz njihovih škola igrali nasilne video igre ili su gledali odrasle dok su igrali takve igre koje nisu prikladne za njihovu dob zbog velike količine nasilja i seksualnog sadržaja. 'Ako dopuštate djeci pristup igrama ili povezanim proizvodima koji su namijenjeni osobama starijim od 18 godina, dobili smo savjet da kontaktiramo policiju i socijalnu službu zbog zanemarivanja djece', dodali su ravnatelji u svom pismu. Što vi mislite o ovom pismu ravnatelja – slažete li se da bi roditelji koji djeci dopuštaju igranje ovakvih igara zaista trebali imati posla s policijom i socijalnom službom?

Screenshot: YouTube

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti