S Bezosom će u svemir zanimljivo društvo: 18-godišnjak umjesto anonimnog putnika koji je platio 28 milijuna dolara

S njim će putovati i 82-godišnja Wally Funk, koja će postati najstarija osoba u svemiru.

Hina | 16.07.2021. / 08:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osamnaestogodišnjak će se priključiti Jeffu Bezosu na prvom turističkom putovanju u svemir koje 20. srpnja organizira njegova kompanija i tako postati najmlađa osoba u svemiru.

Oliver Daemen putovat će umjesto anonimnog pobjednika dražbe koji je za to mjesto platio 28 milijuna dolara, objavio je u četvrtak BBC. Pobjednik aukcije nije mogao putovati "zbog gužve u rasporedu", objavila je Bezosova kompanija Blue Origin.

Tinejdžer je sin Joesa Daemena, direktora Somerset Capital Partnersa. Daemen je osigurao mjesto na drugom letu, ali je prebačen na prvi let nakon povlačenja pobjednika aukcije, objavio je Blue Origin. Potom je Daemen odlučio da će umjesto njega putovati sin, koji je student fizike.

S njim će putovati i osamdesetdvogodišnja Wally Funk, koja će postati najstarija osoba u svemiru. Ostali putnici u raketi New Shepard su Jeff Bezos i njegov brat Mark.

Blue Origin nije objavio koliko je Daeman platio kartu.

Tvrtka planira lansirati svoje putnike više od 100 km iznad Zemljine površine te im omogućiti da iskuse mikrogravitaciju. Kapsula će se zatim vratiti na Zemlju pomoću padobrana, a putovanje bi trebalo trajati oko deset minuta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti