Samsung ponovno iznenadio na Oscarima: Premijerno pokazao svoj novi telefon

Posebno je zanimljiv natpis koji se pojavljuje u uglu tijekom reklame, a koji napominje kako je trag savijanja koji se pojavljuje na ekranu prirodna posljedica korištenja.

Martina Čizmić | 10.02.2020. / 08:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je ponovno iznenadio na svečanoj dodjeli nagrada filmske akademije koja se održala u Los Angelesu. Iako ovaj put nije "srušio" internet selfijem prepunim poznatih i slavnih, rezultat je bio gotovo isti. 

Ova slika s Oscara rekorder je po broju retvitova selfija, trenutno oko 2.3 milijuna Ova slika s Oscara rekorder je po broju retvitova selfija, trenutno oko 2.3 milijuna

Naime, tijekom dodjele Samsung je iznenadio sve u dvorani, ali i pred malim ekranima prikazavši reklamu za svoj novi preklopni telefon koji će službenu premijeru imati tek sutra na službenom događanju Unpacked u San Franciscu. 

U videu koji traje oko pola minute ne spominje se službeno ime novog uređaja, ali nam daje uvid u potencijalne mogućnosti. 

Može se vidjeti da će telefon imati minijaturni ekran na vanjskoj strani koji će prikazivati osnovne obavijesti poput poziva, poruka i drugih obavijesti. Vidljivo je i da su u Samsungu zadržali sustav preklapanja koji je bio razvijen za Samsung Galaxy Fold. Naime, vidljiv je mali razmak između dviju strana ekrana kad se uređaj preklopi. 

Osim toga, u videu je prikazana i mogućnost telefona da stoji polupreklopljen i tako omogući razgovor ili fotografiranje bez korištenja ruku. 

Posebno je zanimljiv natpis koji se pojavljuje u uglu tijekom reklame, a koji napominje kako je trag savijanja koji se pojavljuje na ekranu prirodna posljedica korištenja. 

Samsung poslovično šuti, iako se sve već zna

U Samsungu, već poslovično, ne žele službeno davati nikakve informacije o novim uređajima prije njihova predstavljanja, iako se već mnogo toga zna. 

Tako bi novi telefon trebao nositi ime Samsung Galaxy Z Flip. Za razliku od Galaxy Folda, koji je bio telefon i tablet u jednom, Flip bi trebao biti čisti telefon koji je moguće preklopiti i tako mu smanjiti veličinu. 

S obzirom na to da će, prema nekim informacijama, dijagonala rastvorenog uređaja biti 6,7 inča, preklapanje će ga učiniti prikladnijim za nošenje u džepovima ili manjim torbicama. 

Koncept savitljivog telefona Objavljen video: Ovo će biti jedan od najzanimljivijih telefona u 2020.

Što se skriva ispod sjajne vanjštine, još nije poznato. Glasine govore kako bi uređaj trebao pokretati Snapdragon 855 Plus, s 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu podataka. Kao i drugi Samsungovi premium uređaji, ne bi trebao imati zasebni utor za slušalice, već samo USB-C utor. No možda je najzanimljivija glasina kako bi Galaxy Z Flip mogao imati podršku za 5G, što bi ga činilo telefonom spremnim za novu generaciju mobilnih mreža.

I na kraju, ono najzanimljivije. Šuška se kako bi se cijena mogla kretati između 1400 i 1500 dolara (oko 10 tisuća kuna). No za sve službene detalje (kao i njegovu dostupnost na našim prostorima) morat ćemo se strpjeti još malo. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti