Objavljen video: Ovo će biti jedan od najzanimljivijih telefona u 2020.

Nakon Folda, Samsung priprema još jedan savitljivi telefon koji bi mogao privući puno veću pažnju korisnika.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.02.2020. / 10:07

Koncept savitljivog telefona (Foto: YouTube)

Ostalo je manje od deset dana do konferencije na kojoj će Samsung predstaviti nove modele svojih pametnih telefona. Osim nekoliko modela iz serije Galaxy S koji su redovito među najboljim mobilnim uređajima svake godine, južnokorejska kompanija trebala bi predstaviti i još jedan smartphone sa savitljivim ekranom – Galaxy Z Flip.

Slika nije dostupna Velika potražnja za telefonom koji stoji čak 1500 dolara

Kao što i ime kaže, nije riječ o nasljedniku prošlogodišnjeg modela koji se može koristiti kao telefon i tablet, već o novom modelu sličnom Motorolinu Razru. Dosad su već i objavljene neke fotografije Z Flipa, a krajem prošlog tjedna na Twitteru se pojavio videozapis koji nam je prvi put pokazao taj telefon u akciji.

Za razliku od Folda, koji je prilično velik, Flip Z korisnike bi, među inim, mogao osvojiti kompaktnim dimenzijama te se čini da će, kada je sklopljen, bez problema stati u svaki džep – iako je jasno da će biti malo deblji u odnosu na današnje telefone. Dijagonala ekrana, prema nekim izvorima, trebala bi iznositi 6,7 inča kada je uređaj u potpunosti otvoren (spominje se rezolucija od 1080 x 2636 piksela i omjer stranica 22:9. Objavljeni video otkriva i drugi ekran na telefonu koji je smješten s vanjske strane kućišta i bit će namijenjen samo prikazivanju vremena, obavijesti o porukama i pozivima itd.

Hardverski, glasine govore o čipsetu Snapdragon 855 Plus, 8 GB RAM-a i 256 GB prostora za pohranu podataka, no neće imati 3,5 mm izlaz za slušalice te podršku za 5G. Cijena bi trebala biti prihvatljivija od Folda – navodno će iznositi oko 1400-1500 dolara, a službene informacije o specifikacijama i cijeni saznat ćemo 11. veljače.

Huawei Mate X Novi Huaweijev savitljivi telefon bit će manji, izdržljiviji i – jeftiniji!

Bit će zanimljivo usporediti novi Samsungov telefon s Motorolinim savitljivim Razrom, čija prodaja počinje već za nekoliko dana. Taj uređaj imat će ekran dijagonale 6,2 inča (kada je u potpunosti otvoren), uz hardver srednje kategorije, što znači da će, ako su dosadašnje glasine o Z Flipu istinite, Samsungov telefon biti hardverski jači.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti