Novi Huaweijev savitljivi telefon bit će manji, izdržljiviji i – jeftiniji!

Glasine kažu da Huawei za ovu godinu priprema dva savitljiva pametna telefona, a prvi model trebali bi predstaviti uskoro.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.01.2020. / 07:37

Huawei Mate X (Foto: Huawei)

Nakon dugogodišnjih najava i glasina te brojnih koncepata, prošle su godine savitljivi telefoni napokon postali stvarnost. Samsung, Huawei, manje poznata kineska kompanija Royole te Motorola predstavili su telefone koji su nam pokazali kako bi trebala izgledati budućnosti mobilne industrije. Hoće li to zaista biti tako, pokazat će vrijeme, a za početak to će biti uređaji namijenjeni samo onima dubljeg džepa i najvećim ljubiteljima mobilne tehnologije, koji mogu platiti oko 2 tisuće dolara za takav telefon.

Slika nije dostupna Velika potražnja za telefonom koji stoji čak 1500 dolara

Prva generacija savitljivih telefona imala je velikih problema te je više puta odgođen početak njihove prodaje, no uz napredak tehnologije te prošlogodišnje iskustvo, nadamo da su takvi problemi s ekranima sada prošlost. Također, ako je vjerovati informacijama s mreže, druga bi generacija trebala biti dostupna većem broju korisnika jer će biti – jeftinija. O novom Samsungovom savitljivim telefonu koji bi južnokorejska kompanija mogla predstaviti već tijekom veljače već smo pisali te bi to trebalo biti preklopnik po uzoru na Motorolu Razr čija bi cijena trebala biti manja u odnosu na Fold za kojim vlada velika potražnja.

Ovaj tjedan pojavile su se i informacije o novom modelu savitljiva telefona iz Huaweija. Model Mate XS na kojem u kineskoj kompaniji navodno rade, osim što će biti manji (iako bi dijagonala ekrana trebala ostati ista ili slična, oko 8 inča), trebao bi biti jeftiniji i izdržljiviji u odnosu na prošlogodišnji Mate X. Savitljive telefoni sada su jednostavniji za proizvodnju, što utječe na pad troškova proizvodnje, odnosno na samu cijenu telefona, naglašavaju na Tech Radaru.

Predstavljanje Folda na sajmu IFA Samsung priprema savitljivi telefon jeftiniji od 1000 dolara

Taj model u prodaji bi se mogao pojaviti već u ožujku, dok za drugu polovicu godine Huawei (navodno) priprema još jedan savitljivi smartphone. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li, pored spomenutih nekoliko kompanija, tijekom godine još neka mobilna kompanija predstaviti savitljivi telefon.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti