Samsung predstavio nove pametne telefone iz Galaxy C serije

Telefoni dolaze s ekranima dijagonale 5,2, odnosno 5,7 inča, a njihova cijena iznosi oko 330 dolara za model C5, odnosno nešto manje od 400 dolara za model C7

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.05.2016. / 08:59

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon predstavljanja svojih najjačih i najpopularnijih ovogodišnjih modela – Galaxy S7 i S7 Edge, Samsung je ovog tjedna predstavio i telefone srednje kategorije iz Galaxy C serije koji su namijenjeni korisnicima koji žele solidne mobilne uređaje s (relativno) pristupačnom cijenom. Prodaja modela C5 i C7 prvo će početi u Kini, a očekuje se da bi se ubrzo nakon toga trebali pojaviti i na ostalim tržištima. Samsung Galaxy C5 dolazi s metalnim kućištem i ekranom dijagonale 5,2 inča (riječ je o Full HD SuperAMOLED ekranu), pokreće ga Snapdragon 617 te ima 4GB RAM-a i 32GB memorije za pohranu podataka koja se dodatno može proširiti memorijskim karticama kapaciteta do 128GB. Rezolucija kamere iznosi 16MP, dok se s prednje strane nalazi 8MP kamera, a ovaj telefon, jednako kao i model Galaxy C7 radi na Androidu, verziji 6.0 Marshmallow te se oba modela mogu pohvaliti i sa senzorom otisaka prstiju.

Model Galaxy C7 je phablet koji, osim većeg ekrana, ima i snažniji hardver – dijagonala ekrana iznosi 5,7 inča (također je riječ o SuperAMOLED ekranu), radi na 2.0GHz Snapdragonu 625, ima 4GB RAM-a te kamere rezolucije 16, odnosno 8MP. U prodaji će se pojaviti dvije verzije ovog telefona – s memorijom kapaciteta 32GB i sa 64GB memorije koja će se također moći proširiti microSD karticama kapaciteta do 128GB. Umjesto microSD kartica isti se utor može iskoristiti i za drugu SIM karticu tako da, ako imate dva broja, oba možete koristiti s ovim telefonima. Cijena smartphonea C5 iznosi oko 330 dolara na kineskom tržištu, dok se C7 može kupiti za nešto manje od 400 dolara.  

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti