Na berlinskom IFA sajmu, Samsung je danas pored Galaxy Note 3 i Galaxy Tab 10.1 predstavio i dugoočekivani pametni sat Galaxy Gear.

U pomalo zbunjujućem rasporedu, Samsung je na velikom događaj predstavio tri nova uređaja, od kojih smo o Galaxy Note 3 pisali, a ovo je svakako još jedan uređaj vrijedan spomena.

Galaxy Gear već smo vidjeli u slikama koje je objavio Venture Beat, no sada su konačno poznati i detalji. Samsung je prvi ozbiljniji proizvođač hardvera koji se usudio krenuti u borbu za tržište pametnih satova, a znamo da ga slijede i Microsoft, Google i Apple — među ostalima.

Što se tiče Galaxy Geara, uređaj ima 1.63 Super AMOLED zaslon, 800MHz procesor, 3GB RAM-a, ugrađen žiroskop i akcelerometar, te bateriju od 3200mAh koja omogućuje preko 25 sati uzastopnog rada.

Galaxy Gear je uređaj kompatibilan s S3, S4, Note 2, te naravno Note 3 i novim Galaxy Tab 10.1, no po čemu je ovaj sat tako poseban?

Osim što se zadnjih godinu dana na veliko priča o industriji pametnih satova, činjenica je da je tehnologija dovoljno zrela da se zavuče u male uređaje kao što je Gear. Uređaj omogućuje praćenje svih aktivnosti vašem mobitela bez da ga dotaknete, što znači da možete čitati mailove, primati i slati poruke i pozive, te čak i telefonirati tako da uređaj podignete kraj uha.

Još jedna odlična stvar je 1.9 megapikselna kamera montirana na remen uređaja a koja omogućuje snimanje videa u 720p, te slikanje slika odmah sa samog uređaja.

U videu koji je izradio The Verge možete vidjeti što sve sat može i kako izgleda, no spomenimo i kako će uređaj biti dostupan do kraja sljedećeg mjeseca za većinu svijeta. Cijena uređaja je oko 300 dolara!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju