Samsung predstavio pametni sat Galaxy Gear

Na berlinskom IFA sajmu, Samsung je danas pored Galaxy Note 3 i Galaxy Tab 10.1 predstavio i dugoočekivani pametni sat Galaxy Gear.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 04.09.2013. / 20:10

Samsung predstavio pametni sat Galaxy Gear

Na berlinskom IFA sajmu, Samsung je danas pored Galaxy Note 3 i Galaxy Tab 10.1 predstavio i dugoočekivani pametni sat Galaxy Gear.

U pomalo zbunjujućem rasporedu, Samsung je na velikom događaj predstavio tri nova uređaja, od kojih smo o Galaxy Note 3 pisali, a ovo je svakako još jedan uređaj vrijedan spomena.

Galaxy Gear već smo vidjeli u slikama koje je objavio Venture Beat, no sada su konačno poznati i detalji. Samsung je prvi ozbiljniji proizvođač hardvera koji se usudio krenuti u borbu za tržište pametnih satova, a znamo da ga slijede i Microsoft, Google i Apple — među ostalima.

Što se tiče Galaxy Geara, uređaj ima 1.63 Super AMOLED zaslon, 800MHz procesor, 3GB RAM-a, ugrađen žiroskop i akcelerometar, te bateriju od 3200mAh koja omogućuje preko 25 sati uzastopnog rada.

Galaxy Gear je uređaj kompatibilan s S3, S4, Note 2, te naravno Note 3 i novim Galaxy Tab 10.1, no po čemu je ovaj sat tako poseban?

Osim što se zadnjih godinu dana na veliko priča o industriji pametnih satova, činjenica je da je tehnologija dovoljno zrela da se zavuče u male uređaje kao što je Gear. Uređaj omogućuje praćenje svih aktivnosti vašem mobitela bez da ga dotaknete, što znači da možete čitati mailove, primati i slati poruke i pozive, te čak i telefonirati tako da uređaj podignete kraj uha.

Još jedna odlična stvar je 1.9 megapikselna kamera montirana na remen uređaja a koja omogućuje snimanje videa u 720p, te slikanje slika odmah sa samog uređaja.

U videu koji je izradio The Verge možete vidjeti što sve sat može i kako izgleda, no spomenimo i kako će uređaj biti dostupan do kraja sljedećeg mjeseca za većinu svijeta. Cijena uređaja je oko 300 dolara!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti