Samsung predstavio svoju viziju budućnosti "povezanog življenja"

Samsung je predstavio svoju viziju budućnosti u kojoj su sve stvari povezane kako bi korisnicima pružile još bolju uslugu.

Martina Čizmić | 10.01.2019. / 16:53

Samsung na CES 2019. (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Samsung je na CES-u 2019. predstavio svoju viziju povezanog življenja koje obuhvaća umjetnu inteligenciju (AI), internet stvari (IoT) i 5G mreže, ali i buduće AI robotske platforme koje se mogu koristiti za upravljanje svakodnevnim aktivnostima, kao što je na primjer pomaganje starijoj populaciji da samostalno upravlja svojom zdravstvenom rutinom.
 
Samsung 2019. godine obilježava 50. obljetnicu. Oduvijek smo bili predani donošenju značajnih inovacija za naše korisnike, a u ovoj godini podižemo ljestvicu još više i koristimo vodeću poziciju kako bismo našu viziju povezanog življenja učinili stvarnom, rekao je HS Kim, predsjednik i izvršni direktor Consumer Electronics Division tvrtke Samsung Electronics.
 
Filozofija povezanog života je inteligencija stvari – loT, 5G i AI koji zajedno rade na svim uređajima kako bi stvorili besprijekorna iskustva. Na konferenciji za novinare u Las Vegasu, Samsung je objasnio kako rad u tim osnovnim tehnologijama omogućuje inovacije u cijelom portfelju proizvoda.
 
Ujedinjavanjem značajke SmartThings i uvođenjem značajke SmartThings Cloud, SmartThings ekosistem je značajno porastao. Danas korisnici mogu uživati u SmartThings značajki na uređajima vrhunskih svjetskih brendova kao što su Amazon, Google, Bose, Sylvania i Plume.
 
Također, Samsung pokreće komercijalizaciju kućnih i mobilnih 5G mreža s glavnim američkim nosiocima i korejskim mobilnim operaterima te je posvećen stavljanju snage 5G mreže u ruke korisnika s pametnim telefonom od 5 GB koji dolazi u prvoj polovici 2019. godine. 

Osnovali su i sedam globalnih AI centara te uložili u više od 20 AI start-up projekata u posljednjih pet godina.

Virtualni asistent Bixby koji je započeo kao pametniji način za korištenje Galaxy pametnih telefona, razvija se i postaje skalabilna, otvorena AI platforma koja će podržavati sve više i više uređaja. Samsung je najavio da će Bixby biti jedna od novih značajki QLED 2019 premium televizora i pametnih uređaja kao što su hladnjaci, perilice, klima uređaji, mobilni uređaji, AI zvučnici i još mnogo toga. Štoviše, Bixby se širi na nove platforme, kao što su Digital Cockpit i robotika. Uber, Ticketmaster i drugi koriste Bixby kako bi svoje usluge učinili inteligentnijima. Samsung je također najavio da se iHeartRadio pridružuje kao novi partner.

Samsung na CES 2019. (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Ključne promjene koje Samsung donosi u 2019. godini

Samsung je predstavio najnoviji dodatak QLED 8K TV 2019 liniji koja ima 65”, 75”, 82” i 85” modele - 98-inčni QLED 8K TV koji s ugrađenim Quantum Processor 8K čipom pruža najbolju kvalitetu QLED slike, dizajn i pametne značajke.

Samsung Smart TV 2019 nudi više načina za traženje sadržaja i veću kompatibilnost s povezanim uređajima nego ikada prije. S poboljšanim AI algoritmom koji koristi korisničke navike gledanja televizije, značajka Universal Guide olakšava korisnicima da pronađu savršenu emisiju za njih. Korisnici također imaju više mogućnosti nego ikada prije da brzo i jednostavno pronađu i kontroliraju svoj omiljeni sadržaj samo svojim glasom koristeći nove značajke Bixby i AI Remote, kao i još više načina za kontrolu svojih Samsung televizora putem Amazon Echo i Google Home.
 
Kako bi korisnicima Samsung Smart TV-a pružio više mogućnosti za zabavu, funkcionalnost i otvorenost platforme, Samsung je najavio da će ponuditi iTunes filmove i TV emisije te Apple AirPlay 2 podršku za Samsung Smart TV 2019 modele od ovog proljeća. Novi iTunes filmovi i TV emisije prikazivat će se na Samsung Smart TV u više od 100 zemalja. Podrška za AirPlay 2 bit će dostupna na Samsung Smart TV-ima u 190 zemalja širom svijeta. 

Family Hub hladnjak 2019 inteligentniji je nego ikad prije. Novi Family Board nudi potpuno redizajnirano iskustvo zaslona, ​​dopuštajući članovima obitelji da komuniciraju i dijele uspomene u kreativnom prostoru na prednjoj strani hladnjaka. Dobitnik Nagrade za inovaciju CES 2019, ovaj hladnjak s novom značajkom Bixby omogućuje korisnicima interakciju kako bi dobili odgovore na komplicirana pitanja, unaprijed pripremili pećnicu, tražili recepte, pa čak i nazvali Uber. Osim toga, Bixby vizualno prikazuje informacije na zaslonu za bogatiji doživljaj i prikazuje niz vizualnih informacija. Te će nove značajke biti dostupne i putem automatskog ažuriranja za većinu ranijih modela Family Hub.

Samsung Family Hub (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)
 
Nova perilica rublja s prednjim punjenjem, također dobitnik Nagrade za inovaciju CES 2019, može završiti s punim opterećenjem za samo 30 minuta sa značajkom SuperSpeed. S Bixbyjem, korisnici također mogu kontrolirati njene pametne značajke, kao što su dobivanje preporuka za najbolji ciklus pranja, zakazivanje ciklusa koji će završiti u vrijeme koje korisnici preferiraju, automatsko povezivanje ciklusa sušenja kada se perilica završi ili praćenje korištenja kako bi učinkovito upravljali uređajima za pranje rublja.
 
Produktivnost i fleksibilnost

Redizajnirani Notebook 9 Pro pomoći će korisnicima da ostvare svoj stvarni kreativni potencijal, dok je novi Notebook Odyssey namijenjen svim ljubiteljima video igara. Oba pokreće novi NVIDIA GeForce RTX  20 GPU.

Samsung Space Monitor koristi svoj elegantan dizajn i funkcionalnost kako bi korisnicima omogućio da se usredotoče na ono što je na zaslonu, a ne na ono što se nalazi oko njega. Ovaj monitor također ima jedinstveno rješenje za uštedu prostora – minimalistički stalak koji se pričvršćuje za stol i oslobađa prostor radne površine za krajnju produktivnost korisnika. Osim dizajna i estetike, Space Monitor je bogat značajkama visokih performansi. 27-inčni model nudi QHD rezoluciju za nevjerojatno detaljne i oštre slike, dok 32-inčni model prikazuje sadržaj u 4K UHD-u. 

Samsung Space Monitor (Foto: Samsung) (Foto: Samsung)

Samsung je predstavio i svoj najnoviji razvoj s tvrtkom HARMAN, prikazujući svoje inovacije u automobilskoj tehnologiji. Digital Cockpit 2019 nudi poboljšano iskustvo povezanog automobila usmjereno na povezivanje, personalizaciju i sigurnost.
 
S integracijom Bixby iskustva vezanog za automobile, vozači mogu provjeriti koliko benzina imaju prije odlaska na dugačko putovanje ili postaviti temperaturu automobila prije odlaska za taj dan. Koristeći ugrađene kamere, novi Digital Cockpit 2019 prepoznaje specifične vozače i putnike te u skladu s time prilagođava postavke zaslona, ​​visinu sjedala, osvjetljenje i omiljene popise pjesama. Putnici mogu uživati ​​i u personaliziranim zaslonima na stražnjim sjedalima i povezati se s  Samsung DeX-om u vozilu kako bi posao obavili u pokretu. 

Digital Cockpit 2019 također pruža sigurnije iskustvo vožnje zahvaljujući Cellular-V2X tehnologiji uz koju će automobili moći primati i analizirati informacije koje će iskustvo vožnje učiniti sigurnijim i ugodnijim.

Samsung mobilna memorija i AI procesori, uključujući nedavno najavljenu liniju Exynos Auto, omogućit će bržu i učinkovitiju obradu na uređaju. Istovremeno, njegova napredna memorijska rješenja zadovoljit će rigorozne zahtjeve sutrašnjih podatkovnih centara i poduzeća dok traže kompletnije složene zadatke.

Samsung je zavirio i u budućnost povezanog života demonstrirajući najnovija dostignuća na platformama za robotiku, uključujući Samsung Bot Care, Samsung Bot Air, Samsung Bot Retail i Samsung GEMS.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti